Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel textalk + analytics = false

Etiketter: ,

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95218
    Richie72
    Deltagare

    Jag kollade precis söndagens siffror på analytics och de stämmer inte riktigt med mina. Är det någon mer som känner igen det?

    E-handelsomvandlingen är 1 % brukar vara nästan 2 %. Antal besökare är rekordlågt för en söndag. Allt detta i Analytics.

    När jag tittar på antal order har det varit en bra dag. Något stämmer inte.

    Någon som känner igen sig, har några tankar kring vad som kan gått fel?

    #116837
    Richie72
    Deltagare

    Hallå, jag försöker bumpa upp den här tråden lite. Är det ingen annan som använder Textalk som får lite konstiga siffror på Analytics?

    #116839
    Parvelito
    Deltagare

    Jag slog av Analytics i min Textalk-shop och fick veckan efter 40% fler ordrar. Den högre nivån har sedan hållit i sig…

    Upptäckte en bugg som gjorde att många med Firefox inte kom fram till kassan när de ville dit, utan fastnade på någon Pay Redirect-sida. Nu verker det löst, men istället för man meddelandet:
    “Du har begärt en krypterad sida som innehåller en del okrypterad information. Information som du läser eller skriver in på denna sida skulle enkelt kunna läsas av en tredje part.”

    Om det meddelandet har med Analytics att göra vet jag inte, men gissar att det kan ha att göra med att man byter domän i kassan. När jag går in till en konkurrent får jag det meddelandet i dennes kassa, men inte om jag är inne i min egen shop och leker.

    Jag kör gärna “blint” utan analytics, för sedan jag tog bort det från min Textalk-shop har det faktiska antalet order ökat så signifikant att det inte är en slump. Och när du berättar om siffrorna så kan man kanske anta att det är en gravad hund någonstans.

    #116844
    Richie72
    Deltagare

    Intressant, menar du att du tog bort spårningskoden?

    #116849
    Parvelito
    Deltagare

    Ja, jag tog bort krysset för Google Analytics på Inställningar -> Sökmotoroptimering.

    #116852
    Richie72
    Deltagare

    Nu har jag gjort samma sak, ska bli spännande att se vad jag får för resultat. Men det innebär att du inte kan se hur många besökare du har per dag, stämmer det? Jag ska utvärdera till tisdag sen postar jag resultat.

    /R

    PS Tack för snabbt svar, du verkar ha mycket bättre koll på Textalk och E-handel än jag, så det uppskattas verkligen DS

    #116853
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har ingen som helst koll längre på hur många som är inne. Men ärligt talat så är det inte det som räknas, utan hur många order man får och vad man tjänar. Dessutom kan jag använda några minuter om dagen till något annat än att glo på siffror, och det behövs.

    Blir spännande att höra resultatet.

    #116906
    Caroline
    Deltagare

    Detta tycker jag var en väldigt intressant tråd! Jag har flera gånger försökt få information om det verkligen fungerar med analytics för alla. Har själv märkt att siffrorna helt enkelt inte stämmer!! Eftersom jag fortfarande är liten kan jag ju med lätthet räkna ut att det är något som inte klaffar. T ex är ju jag inne på min sida från olika datorer och även många av mina vänner men ändå syns det i princip ALDRIG att någon överhuvudtaget varit inne ifrån vår stad, inte ens när någon beställt något ??!

    Jag har ju e-butik och inte texttalk men nu blir jag lite rädd att samma bug spökar hos mig. Kanske kan det vara värt att avaktivera analytics ett tag??

    #116998
    Seke
    Deltagare

    Richie72, hur gick det? Blev det bättre konvertering utan Analytics?

    Skulle också vara intressant med ett A/B-test. Jag har själv Textalk, och där går väl inte det på något enkelt sätt, men kanske finns det någon med annan plattform som klarar A/B och som är intresserad av detta?

    #116999
    Kocken
    Deltagare

    Finns inte det analyticskod för att ha både med och utan SSL? Har för mig att det var så för längesedan att man kunde välja om man använde ssl eller inte.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 27 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.