Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Textalk och SEO

Etiketter: , , ,

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96554
    shadlin
    Deltagare

    Någon som vet vad google panda tycker om textalks flershopssystem?

    Man kan ju ha fler shoppar som landar i samma kassa och använder samma produkter men på olika domäner.Det känns lite tveksamt att pandan skulle släppa igenom det? eller?

    Enligt textalk support så “borde” det inte vara några problem eftersom “allt omkringliggande content är annorlunda” Jag känner mig inte så sugen att testa… Någon som vet?

    #128017
    Parvelito
    Deltagare

    Duplicate content finns det väl en viss risk för att det klassas som om dina beskrivningar är identiska, men det går väl att skriva om lite kanske?

    #128031
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Alltid vid flershopssystem så är duplicate content ett problem. Det löses som Parvelito säger genom att göra unika beskrivningar på produkterna trots att det är samma produkt som ligger i flera butiker.

    Sedan vet jag inte hur texttalk löst det bakomliggande i deras system så det kan jag inte svara på om det är bra eller ej, samma kassa låter inte så bra, men det behöver inte vara ett problem.

    #128037
    SamHjalp
    Deltagare

    Har inte texttalk samma kassa för alla sina kunder till och med? (shop.textalk.se/se/pay.php)

    Jag tror inte att Google Panda flaggar på grund av detta då kassan endast är en liten andel av hela sidan.

    #128073
    hakedq
    Deltagare

    Det här har väl egentligen med duplicate content att göra och inte Google Panda-uppdateringarna, som är inriktade på att få bort s.k. content farms (sidor med mycket och lågkvalitativt textinnehåll). Google “straffar” duplicate content genom att inte visa kopiorna i sökresultatet.

    Lösningen är som sagt att skriva unika texter även om det gäller för samma produkt, det ger ju även fördelen att du täcker upp fler sökord än om du använt samma texter.

    Det spelar väl ingen större roll om textalk använder samma kassa för alla kunder, kassan är väl ingen sida man behöver hamna i sökresultaten med?

    #128074
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Vi har problem med detta, eller ja problem eller problem för det blir väl som det blir oavsett när det gäller Google:rolleyes:

    Vi kan tex ha ett kablage till ett bilmärke som passar fler olika bilmärken och kanske ett 20-tal modeller:eek:

    Hur löser man detta bäst, är det genom att skriva unika texter för varje bilmärke och modell och sen är det som sagt samma SEO text i denna produkt som i vårt fall kan ligga på 25 olika ställen på vår sida:eek::cool:, för detta gör vi såklart för vi älskar SEO så mycket så det gör ont i röven på oss:o:p:rolleyes:

    #128522
    shadlin
    Deltagare

    Tack för svaren! Det blir till att ändra produktinfo o hålla tummarna helt enkelt.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.