Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Tictail för hobbyverksamhet

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102112
    Opiumdax
    Deltagare

    Hej!
    Jag har börjat sy barnkläder som jag vill försöka sälja via Tictail. Har det bara som hobbyverksamhet då det är i så liten skala. Har googlat runt och försökt hitta svar på alla mina frågor MEN: När man lägga upp sin shop på Tictail måste man ju registrera Paypal konto för att kunna ta emot betalningar. Men jag kan ju inte registrera paypal företagskonto eftersom jag inte har företag. Och med ett konto som privatperson kan jag väl inte ta emot kortbetalning eller?!

    Fattar inte hur alla andra gör, verkar ju finnas jättemånga som bara har hobbyverksamhet men använder Tictail. Hjälp! Nån som vet?

    Tack på förhand
    Silvia

    #176379
    Runns.se
    Deltagare

    Är inte “hobbyverksamhet” egentligen avskaffat? Öppna enskild firma istället.
    Hobbyverksamhet | Skatteverket [NS4 version]

    #176380
    Opiumdax
    Deltagare

    Jag tycker det är lite trist att folk alltid utgår ifrån att man inte tänkt efter när man bestämt sig för att köra på hobbyverksamhet. Jag har varit i kontakt med både Skatteverket och nyföretagarcentrum och de sistnämnda rekommenderade mig att börja som hobbyverksamhet. Jag jobbar 100% på ett annat jobb, har två barn och inte mycket tid över. Det blir en del plagg jag syr som jag vill sälja men inte så mycket att jag kommer upp i några stora belopp.
    Trist att man alltid ska känna att man måste försvara sina val. Och JA, självklart tänker jag skatta på vinsten!

    Nån som har svar på min fråga angående paypal? :)

    #176381
    Runns.se
    Deltagare

    Vad jag menar är det det kostar bara några kronor att starta enskild firma och så blir det lättare med det mesta tex paypal.

    #177291
    DesignbyPx
    Deltagare

    Du kan nog skapa ett “företags”-konto på PayPal utan att vara ett registrerat företag. Det är PayPal som vill veta vad du ska göra för sin redovisnings skull. Kontrolluppgifterna från dem borde du enkelt kunna hantera som privatperson oxå.
    Öppna du ett Business-konto hos dem.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.