Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Tips på betalsystem?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102391
    JenBon
    Deltagare

    Har tänkt att använda mig av Paypal, funderar även på Swish för att erbjuda kunden i alla fall två olika betalningssätt.
    Faktura är något jag känner att jag väntar lite med.
    Vad tror ni om det?

    #161156
    pyhobby
    Deltagare

    Det finns massor skrivet om detta tidigare i forumet, använd sökfunktionen så hiittar du mycket matnyttigt.
    För att fråga på din fråga, jag tror inte alls på det. Eller rättare sagt, du kommer förlora på att inte erbjuda faktura.
    Det finns betydligt mycket bättre alternativ för svenska marknaden än Paypal. Men som sagt, sök så hittar du massor om detta.

    #161161
    Safar
    Deltagare

    Nu vet jag inte vad du ska sälja men att vara ny och inte erbjuda faktura är ett stort misstag. Har du inte ett uppbyggt varumärke och förtroende är faktura en säkerhet för kunden. Kolla Klarnas olika alternativ.

    #161181
    JenBon
    Deltagare

    Tack för era svar!
    jag har mer tänkt på andra hållet, och fått råd om det, att inte köra faktura för att man vill ha in pengar före leveransen skickas.
    Mina snittleveranser ligger nog på ca 200 kr så det är inga jättesummor.

    #161184
    Dancar
    Deltagare

    Likviditeten är extremt viktig att ha koll på, inte minst när man är nystartad. Så det finns en bra tanke bakom ditt argument. Dock är det, précis som andra skriver, ingen bra idé att utesluta faktura som betalningsbetod då ehandel trots allt handlar om att sälja.

    Klarna är inget bra alternativ då de, oförhandlat, håller på pengarna ett par veckor innan de betalas ut. Detta är enligt mig den största enskilda anledningen till att Klarna är ett dåligt alternativ, jämte de höga kostnaderna.

    Försök istället att hitta en så bra lösning/medelväg som möjligt utifrån båda perspektiven. Vi valde Svea Ekonomi då de betalar ut pengarna dagen efter att beställningen skickas. Att de dessutom har lägre avgifter är ett extra plus.

    Vissa hävdar att Klarna ger bätter konverteringsgrad, det finns lika många åsikter som människkor kring det. Vi känner inte att vi har dålig konverteringsgrad med Svea och har inte haft några kunder som givit feedback på att de känner sig obekväma med våra betalsätt. Dock ska sägas att vi inte gjort något A/B test gällande betallösning än.

    #161244
    Sandra Larsson
    Deltagare

    Hej

    Kolla även på PayByBill (arvato Finance). Utbetalning inom ett dygn och kan kombineras med DIBS för kortbetalning. Du kommer fortfarande att ha full koll genom bra rapporter.

    Lycka till!
    Sandra

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.