Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Tips på bokföringsprogram?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105116
  steper
  Deltagare

  Jag funderar på att i fortsättningen sköta bokföringen för mitt AB själv (både för att spara lite pengar och för att få bättre koll på företagets ekonomi). Någon som har tips på ett smidigt bokföringsprogram för nybörjare där man även kan få en del support vid behov? Det får gärna kosta lite, men inte för mycket.

  Jag behöver kunna redovisa mina utgifter, avräkningsnotor från Klarna, lön mm.

  Har kikat lite på Bokio, någon som testat det?

  #186532
  Stefan72
  Deltagare

  Nästan ingen som säljer program ger support på bokföringen i sig så det man får göra är ju att kolla med tex Fortnox som har ett mycket bra användarvänligt program vilka som är deras byråpartners. Eller fråga din nuvarande vilket program de använder eller möjligen supportar.
  Hittar du nån gemensam nämnare så kan ju du jobba hemmavid samtidigt som även de kan gå in och göra uppföljning och korrigera om det är så.

  #186533
  Jolo
  Deltagare

  Kan tipsa om det bästa bokföringsprogrammet jag har provat och aldrig kommer byta ut:

  Upplev ett smart bokfoeringsprogram – SpeedLedger e-bokfoering

  De har fri bokföringsrådgivning, svarar på allt, snabb support via chatt o telefon.

  #186535
  Stefan72
  Deltagare

  Inget fel på Speedledger om man har väldigt enkla poster men har man lite mer och det blir mer komplicerade saker så räcker det oftast inte till.

  #186537
  Jolo
  Deltagare

  Fast eftersom trådskaparen efterfrågar ett smidigt bokföringsprogram för nybörjare så bör det väl ändå passa tänker jag.

  Vet inte vilka begränsningar du tänker på?
  Jag uppfattar det som tvärtom, ju mer komplicerat dessto bättre att ha ett sådant program.

  Menar du att du själv bokfört i Speedledger och fått lämna det för att det inte räckt till för dig?
  Intressant att veta vad du menar med komplicerade saker, kan du ge ett exempel?

  Jag har använt det i 5 år och det har aldrig varit enklare att bokföra, faktiskt riktigt kul.

  Tidigare hade jag BL och det var fruktansvärt, tänkte lämna allt till en revisor för det var så tungrott och jobbigt att bokföra, allt skulle göras manuellt, och ingen hjälp fick man men de var snabba på att vara otrevlig på telefon om man råkade ställa en fråga som inte passade…

  Då jag inte hade erfarenhet av andra bokföringsprogram så trodde jag att det var så bokföring fungerade och att det var pest.. men så hittade jag som tur var Speedledger som följt med i tiden, förenklat, automatiserat, svarar snabbt och utförligt på alla bokföringsfrågor, kopplar bokföringen direkt mot bankens företagskonto så de flesta verifikationer räcker det att trycka OK på så är det färdigt.
  Nu skulle jag aldrig lämna ifrån mig bokföringen.

  Obs: Jag är inte sponsrad av Speedledger bara en väldigt nöjd kund :)

  #186539
  steper
  Deltagare

  Tack för era tips :) Ni som redovisar själv, hur komplicerat är det egentligen? Är ju lite rädd att göra fel och få Skatteverket på mig… Vad händer om man råkar göra fel?

  #186540
  Stefan72
  Deltagare

  Allt beror ju på kraven som sagt och hur det ser ut framöver. Onödigt att kliva in på det allra billigaste i början om man vet att det blir annorlunda framöver.
  Har inte arbetat själv i Speedledger men hur fungerar det med fler bankkonton? Avskrivningar? Finns ju massor utöver de vanliga köp och sälj verifikationerna som behövs ibland. Har man bara köp och sälj och inget speciellt annat så fungerar det säkert jättebra.

  #186548
  monengo
  Deltagare

  Jag har använt Bokio för både EF och AB och tycker att det fungerar bra! Användarvänligt och enkelt att använda, dock med några irriterande barnsjukdomar.

  Visste inte hur mycket jag skulle sälja för vid mitt val av bokföringsprogram och ville inte betala pengar för min bokföring. Idag hade jag nog resonerat annorlunda och valt Fortnox pga deras integrationer med diverse plattformar, så som WooCommerce.

  #186550
  Jolo
  Deltagare

  @Stefan72 93938 wrote:

  Allt beror ju på kraven som sagt och hur det ser ut framöver. Onödigt att kliva in på det allra billigaste i början om man vet att det blir annorlunda framöver.
  Har inte arbetat själv i Speedledger men hur fungerar det med fler bankkonton? Avskrivningar? Finns ju massor utöver de vanliga köp och sälj verifikationerna som behövs ibland. Har man bara köp och sälj och inget speciellt annat så fungerar det säkert jättebra.

  Flera bankkonton, klicka på rubriken ” Jag vill veta mer om bokföring på flera bankkonton ? under följande länk:

  Autokontering – SpeedLedger Hjaelpcenter

  Avskrivningar:

  Inventarier och avskrivningar – SpeedLedger Hjaelpcenter

  Är det något mer man undrar hur det fungerar i Speedledger så kan man chatta med dem direkt och fråga, även om du inte har programmet:

  Bokfoeringssupport och bokfoeringsraadgivning – alltid gratis foer vaara kunder.

  Man kan även söka på deras Hjälpcenter:

  SpeedLedger Hjaelpcenter

  Angående att göra fel så är det svårt i Speedledger. Programmet kommer automatiskt ihåg vilka konton du tidigare använt och du behöver därför oftas bara trycka OK efter varje verifikation. Tex om du betalat ett räkning till Unifaun så vet programmet att det tex är en it-tjänst med konto 6540 och då trycker du bara OK bakom så är det färdigbokfört. Man behöver aldrig räkna ut något elle bry sig om debet och kredit eller moms. Programmet har redan räknat ut allt det åt dig. Har du någon speciell konteringsmall du önskar skapa så gör du detta enbart en gång och sedan kommer programmet ihåg detta. Och som tidigare sagt så får du all hjälp du behöver av en mycket trevlig och snabb kundtjänst vilket är guld värt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.