Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Tips på giveaways önskas

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95012
    Tobbe
    Medlem

    Funderar på att köpa in någon typ av giveaway. Kanske något billigt att skicka med till alla kunder eller något lite dyrare att skicka med till lite större kunder.
    Det finns ju en uppsjö med alternativ; godis, pennor isskrapor mm…
    Ber därför om råd, vad anser ni vara en bra respektive dålig giveaway?
    Att det är branschberoende har jag redan räknat ut men spotta gärna ur er alla möjliga tankar & idéer!

    #115000
    Parvelito
    Deltagare

    Egentligen gillar jag inte konceptet med give aways, men av det jag har kvar på mitt skrivbord finns kontorsgrejer som pennor, linjaler, en ask med gem och våtservetter för bildskärmen. Sedan har jag slängt/gett bort buntvis med almanackor, isskrapor, kepsar & T-shirts i fel storlek, biobiljetter och liknande.

    #115001
    Tobbe
    Medlem

    Tack för din åsikt Parvelito!
    Ska tillägga att jag tänkt trycka adressen till min webshop på den giveaway som jag köper in. Kan väl då kanske vara bra om det är en kontorsprodukt som då hamnar nära datorn?

    #115004
    Alno Trading
    Deltagare

    Jag tycker bokmärken skulle vara en bra ide. Ni vet sådana man får istucket i varje bok man köper på pocketshop. När man ligger i sängen och läser på kvällarna så ser man den varje gång. Borde gå att göra väldigt billigt också!

    #115007
    Per Nilsson
    Deltagare

    Jag ger bort saker som relaterar till vad jag säljer. Jag vet inte vad du säljer, men jag skickar med brynen, kataloger och liknande till en del kunder.

    #115008
    Joel
    Deltagare

    Försök att hitta en billig produkt som matchar din målgrupp väl och ger ett mervärde till kunden.

    Vi har t.ex köpt in kondomer med vår egen logotype på och en 10% rabattkod tryckt på baksidan. De kostar från 2,49 kr/st hos Profilkondomer.se beroende på hur många man beställer.

    Många blir glada för den lilla “överraskningen” och förhållandevis många utnyttjar rabatten nästa gång de beställer :)

    giveaway.jpg

    #115085

    Du talade inte om vad du håller på med, och du sa inte vilken prisklass det kan få vara, så därför blir det svårt att komma med bra förslag. Men jag tror att det är värt eventuella extrapengar att göra något extra, så att det inte bara blir en i mängden. Bättre att ge dem något de vill ha än något de tycker är skräp.
    Passar roligt din kundgrupp?
    T ex så finns/fanns det ovanliga reklampennor t ex sådana som byter text varje gång man trycker på dem (6 olika tror jag).

    #115090
    Joel
    Deltagare

    Pennor är ju generellt ganska tråkigt att ge bort eftersom många tappar bort eller slänger dem. Jag såg dock ett bra exempel på när reklampennor användes med en liten twist.

    Det var på en mässa om läkemedel som ett av företagen/montrarna delade ut pennor som sug ut som sprutor. Många som jobbade inom/med läkemedel var där och givetvis ville de ha den snygga “sprutpennan” på deras arbetsbord.

    Lärdom: Gamla tråkiga giveaways kan vara väldigt effektiva om man gör något roligt av dem.

    /Joel

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.