Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Tips till julklappskampanj!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94146
  knokk
  Deltagare

  Hej! Jag är precis ny på detta forum, det verkar vara ett trevligt forum med vettiga människor. Jag skulle behöva lite tips då vi ska köra en julklappskampanj, hur brukar ni göra för bästa effekt? Kanske lite luddig fråga men frågan är väldigt ospecifik.

  Mvh Marcus

  #107736
  Dan
  Deltagare

  Jag kommer göra detta i år:

  -Separat julkategori med julprylar
  -Julifiera min sida med snö och tomteluvor på min fina apa och lite annat kanske…
  -Skicka nyhetsbrev med fina julerbjudande med saker jag köpt in mycket av som jag tror är storsäljare
  -Tydligt informera på alla mina undersidor om tidsgränser för att få paket innan julafton
  -Erbjuda öppet köp till mitten av januari

  Och kanske något annat om någon har något bra tips?

  #107739
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Jag gör som dan…..med några förändringar
  Jag kommer att ha en separat julkategori
  Nyhetsbrev
  Julpynta butiken
  köra en julkalender, med ett erbjudande om dagen om vi hinner få den färdig

  #107753
  Rikard
  Deltagare

  Vi säljer ju inte direkt julklappar. Toner och bläck är inte skitsexigt att få inslaget den 24:e december.

  Däremot kommer alla kunder som handlar över 600 kr att få både glögg och pepparkakor i sitt paket. Förberedelser är i full gång och jag tänker det lämpligt att börja promota detta den 23:e november. (främst riktat till företagskunder som då får lite fika i sina paket)

  När bör man dra igång julkampanjer? Hur tänker ni andra?

  #107754
  Parvelito
  Deltagare

  Läste idag att i USA kommer bläckpatroner promotas hårt i varuhusen som ett julklappstips. I finanskrisens spår så har alla amerikaner tydligen blivit äckligt snusförnuftiga.

  Julklappsmarknaden brukar starta på allvar i och med lönehelgen i November med efterföljande första advent. För E-handeln är det väl full rulle då fram till lucia ungefär, då folk börjar inse att man inte hinner beställa på nätet. I fysiska butiker brukar det bli först vid lucia som det börjar bli tjockt med kunder.

  Som julhelgen ligger i år så kommer väl de flesta E-handlare att kunna garantera leverans om man lägger beställningen senast fredag den 18:e (och förhoppningsvis få iväg det då också). Det som skickas måndag den 21:a kanske hinner fram, och sedan borde det bli lugnt.

  Därför vet jag inte om det är världens roligaste sak med en adventskalender, sista veckan före jul är den rätt ointressant, om vi skall vara krasst pragmatiska. Men glögg och pepparkakor är alltid kul, förhoppningsvis får jag skriva ut så mycket att jag får anledning att beställa mer toner :-)

  #107762
  Rikard
  Deltagare

  Jag ser fram emot att någon gång få läsa HUI skriva att bläckpatroner är årets julklapp!

  Parvelito som en av bolagets bästa kunder kan du få pepparkakor även i januari om tonern inte skulle ta slut i tid..

  #107763
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  julhandeln för djur är inte sådär superstor i alla fall därav kalendern. Jag gissar att de flesta katter skiter i om det är julafton de får sin julklapp eller i nyåret…
  Min bäst tid burkar vara mellandagarna och januari faktiskt, så jag satsar på jul och mellandagshandel. Jag gissar att folk fått pengar i julklapp och dessa handlar de sedan upp till djuren hos mig :-)

  #107764
  Parvelito
  Deltagare

  Rickard: HUI missar ofta de här lite praktiska sakerna som det hamnar så många av i julklappspaketen. För några år sedan försökte man väl råda bot och bättring genom att lansera mössan som årets julklapp, men faktum är ju att det varje år slås in vantar, sockor, strumpor, CD/DVD-media (på min tid var det alltid kul att få oinspelade kassettband att fylla med inspelningar från Trackslistan), block, pennor och mycket annat. Jag tror det ges bort fler par tofflor i år än spikmattor, men det är ju inte så tufft att berätta.

  Tyvärr är väl bläckpatroner och lasertoner lite för komplicerat för att bli en verklig storsäljare till jul, även om det nog förekommer en hel del mera än vad HUI vill erkänna. Men den dagen skrivarföretagen går samman och det finns max tre olika sorters patroner som passar alla HP, Canon, Brother, Epson och vad det nu är, så kommer det att bli en stor julklapp.

  Kodmyran: Jag tror att du surfar på vågen med att man istället för julklappar ger bort en slant. Det har en del fördelar för pengar från farmor, från morfar, från föräldrarna tillsammans med egna sparpengar gör att man kan köpa något större och dyrare.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.