Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring "Tjat" om sponsring

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101876
    sanmic
    Deltagare

    Vad har ni för tankar kring frågor om sponsring av olika de slag?

    Vi får titt som tätt frågor, via mail oftast, om vi kan sponsra med/skänka x antal varor till något event.
    Det kan vara allt möjligt, typ skolresor, projektarbeten, besök till olika saker, souvenirer som ska bytas med andra, jobb på olika “shelters” osv osv osv.

    Vi har hittills kategoriskt sagt nej till allt mest för att man inte vet vad man får tillbaka och hela den biten, men även för att har man sagt ja till en så blir det nog lätt att man börjar säga ja både hit och dit.

    Så, vad har ni för tankar och ideer.
    Finns det någon som har en solskenshistoria eller tvärtom?

    #175173
    Runns.se
    Deltagare

    Sånt kommer hela tiden. Vi får mycket från UF-företag som vill ha gratis saker till företaget de ska driva vilket jag tycker är fel. Jag tycker att hela grejen med att köra eget företag är att klara sig utan gåvor.

    #175174
    anton
    Deltagare

    It depends. Ibland är det ganska billig marknadsföring att sponsra bloggare, t.ex. eller ett event. Vi har t.ex. sponsrat med talargåvor och därigenom fått bra exponering på konferenser. Svårt att se direktavkastning, ja, men finns ju många aspekter som är viktiga (branding, seo / inlänkar, trafik, synlighet mot investerare m.m.).

    Rent generellt brukar vi säga nej, men det har varit bra vid några tillfällen.

    Det viktiga är nog att se det som “barter”-deals, dvs vi ger något och vi får något tillbaka. Så det inte blir att man ger bort något utan att få något tillbaka.

    #175492
    Hasse
    Deltagare

    Det kan bli rätt tröttsamt med alla förfrågningar. Jag upplever det mest som nättiggeri. Men visst händer det att jag sponsrat något jag känner för, eller att jag är på extra bra humör just då. Tror dock inte det ger så mycket igen, om man inte räknar att man kan må bra av det själv.

    #175496
    C.Larsson
    Deltagare

    Vi får många förfrågningar och det gäller att välja ut vad du själv tycker känns bra. Hos oss har det funkat suveränt vid flertal tillfällen och gett mycket trafik och köp tillbaka.

    #175869
    Rudolf
    Deltagare

    De som ni sponsrar, säkerställ att de skriver en artikel om er, på deras webb med länk.

    Då finns det i alla fall ett SEO värde att få ut, även om det oftast kan värderas till mindre än en tusenlapp!

    #175871
    poppo
    Deltagare

    jag sparar alla mail jag fått ang. sponsring och nu har jag en mail lista med över 400 adresser som jag skickar erbjudanden till ;-)

    #175991
    AndersEkman
    Deltagare

    Självklart så får man mycket som man kan tycka är “skit”, men att automatiskt neka alla kan straffa sig. Det finns många tillfällen där jag sett en sponsring ge bra resultat. Som tidigare nämnt så se till att du får någonting tillbaka av sponsringen (det är helt okej och nästan alla som frågar om sponsring förväntar sig redan att behöva ge någonting tillbaka), det skulle till exempel kunna vara en länk / artikel om er på deras hemsida, logga på deras sida, logga på deras tröjor eller liknande om de har sådant.

    Det finns många olika sätt att aktivera en sponsring på och det skulle egentligen kunna bli ett 7-mil långt inlägg, men jag nöjer mig med att säga att du definitivt bör hålla utkik efter de där “guldkornen” där du har en bra möjlighet för marknadsföring. En sponsring kan ge mycket tillbaka i form av branding, SEO / länkar, trafik, m.m.

    #177807
    kawaeimport
    Deltagare

    Detta känner man igen. Vi får väldigt många förfrågningar från bloggare och UF-företag. Kanske just också för att vi riktar oss till den typen av grupper.

    Vi tar oss alltid tid att svara vänligt på alla förfrågningar, visst händer det att vi har nappat, men inte så ofta. Beror på situationen och ganska mycket på lagerläget på de produkter de frågar efter.

    #178002
    Bloggagenturen
    Deltagare

    Välj aktivt vem eller vilka ni vill förknippas med så att era produkter matchar bloggarens läsare. Bloggevent brukar vara bra.

    Vill ni inte ge produkter kanske ni kan erbjuda unika rabattkoder?

    Jag tror det är viktigt att svara trevligt att just nu kan vi inte hjälpa till med sponsring, men vi sparar gärna ditt mail för ev. framtida sponsringar.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.