Traderas prishöjningar

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Traderas prishöjningar

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #101064
  Prix
  Deltagare

  Under de senaste tiden så har Tradera höjt sina priser ganska rejält jämfört med tidigare, samtidigt så har försäljningen minskat för oss mindre/medelstora företag (enligt vad jag hört) och stora butiker med sedan tidigare stor omsättning tar över med 10-20 000 produkter på Tradera.

  Tradera verkar inte heller jobba med just de mindre/mellanstora butikerna för att öka deras försäljning heller.

  Att titta på deras prislista baserat på kategori gör att enligt mig någon som inte har någon vidare koll på hur marknaden och marginalerna för butiker ser ut i de olika kategorierna, det är på många sätt ren idioti.

  Nu funderar vi start på att slopa Tradera som merförsäljningskanal, eller i alla fall Tradera-butik.

  6-8% exkl. Moms på ett försäljningspris inkl. Moms och till detta få helt totalt värdelösa verktyg för att sälja, en support som inte kan svara på enkla frågor (krävs ofta en hel mejl-dialog på 4-8 mejl innan de förstår, mindre försäljning mot tidigare och en hel del egen kundtjänst för kunder.

  Vänder jag på steken och ser som konsument så har jag varit aktiv på Tradera sedan 2005 och köpt (och sålt) mycket. Jag tittade på Tradera mer eller mindre varje dag och ofta satt jag där länge. När det sedan börja dyka upp företag minskade mitt intresse eftersom att de spännande fynden gick sällan att göra på företagsannonser. När företag sedan totalt tog över så har jag nu nästan slutat handla från Tradera och de få gånger jag gör så väljer jag enbart att visa privatannonser.

  Hur resonerar Ni andra som säljer på Tradera? Ser ni någon skillnad i försäljning under senaste året? Och hur är ni som konsument på Tradera, handlar ni från butiker? Har ert användande ökat eller minskat?

  #170742
  danielandersson
  Deltagare

  Vi har kört ett test, men att konkurrera med fulimport är inte det lättaste.

  När året är slut på butiken så blir det inget förnyande.

  #170744
  Qarillion
  Deltagare

  Frun där hemma köper en del barnkläder och sådant och då är det ju alltid ifrån privatpersoner där “fynden” enligt utsago görs :)

  Jag tror det finns kategorier där Tradera fungerar utmärkt och vissa där det är mindre attraktivt som det mesta egentligen. Personligen skulle jag aldrig fundera på att lägga ut våra verktyg där då vi också konkurrerar med importörer med tveksamma medel samt att skänka bort 80:- per köp inte låter så lockande alls faktiskt.

  Jag besöker varken blocket eller tradera för att köpa nya produkter av företag. Jag besöker endast dessa för att leta efter begagnade, billigare och prisvärda produkter.

  Tycker de flesta sajterna tappar fokus på det dom bra på och sprider ut sina ägg överallt och gör det rörigt för både konsumenter och företag att utnyttja deras sajter.

  “Det var bättre förr” helt enkelt! :)

  #170745
  mikejohansson
  Deltagare

  Har också sålt på tradera tidigare, men slutade för ca ett år sedan.

  Nu börjar det dock dra lite i säljtarmen igen. Men jag hittar ingen säljkanal som liknar Tradera.

  Jag har provat lägga in annonser på “Annonsera.se”. men de ligger fortfarande efter flera veckor och väntar på godkännande. Så ” Annonsera.se” verkar inte vara något alternativ.

  Är det någon som kan tipsa om något?

  mike

  #170747
  mephisto73
  Deltagare

  Varje gång de ringer från Tradera så förklara jag att vi inte samarbetar med företag som medverkar till och blundar för den illegala handeln som pågår. De blir lika mållösa varje gång. :)

  #170757
  Gezzpo
  Deltagare

  Som konsument så tittar jag iprincip aldrig på Tradera. En gång om året kanske bara för att inse att jag gör rätt som inte är där oftare. Detta pga att jag tycker den är väldigt rörig.Jag vill inte se 400 exact lika produkter på rad.
  Nä det var bättre förr. Kommer inte ihåg vad siten hette innan tradera. Men då tyckte jag att den var riktigt bra.Det var enkelt att hitta “fynd” av bra kvalitet.

  #170758
  bse
  Deltagare

  Min fru handlar mycket barnkläder och kläder till sig själv. 19 spänn inkl. frakt för en nästan ny vinteroverall till en tvååring är det ingen webbutik som slår. Säljaren måste ta den ekonomiska smällen för att inte riskera sitt kvalitetsrykte.

  Företagssidor användes aldrig. Är det så billigt som i privata annonser är det sannolikt skräp eller något dolt fel. Behöver vi något dyrare köper vi i andra fristående webbutiker.

  #170760
  jp2
  Deltagare

  Jag säljer begagnade varor i en kategori där avgiften är 4% och kommer antagligen fortsätta med det. (undrar varför Tradera har så låg provision i min kategori?) Både auktioner och fast pris. Pga att det är så rörigt på Tradera så har jag ändå dragit ner i shoppen för att fokusera på produkter som säljer.
  Kommer nog fortsätta bjuda på begagnade varor också, från privatsäljare.

  Har knappt någonsin köpt en ny vara från Tradera. Använder webb-butiker för det. Man får mer info i annonsen, enklare betalning, lättare att hitta i butikens kategorier, kvitto, orderhistorik, och det känns säkrare.

  #170800
  Chrille83
  Deltagare

  Jag tror tradera kan vara bra för de flesta ehandlare så långe man har koll på vad cost per order är.

  #170801
  danielandersson
  Deltagare

  @Chrille83 72624 wrote:

  Jag tror tradera kan vara bra för de flesta ehandlare så långe man har koll på vad cost per order är.

  Vilken försäljningskanal kan INTE vara bra så länge kostnad per order ligger inom okej-intervallet?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.