Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Trött på bankernas fula avgifter vid kortköp

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94822
    Kocken
    Deltagare

    Intressant artikel om hur mycket bankerna tjänar på kortköp.

    Ditt kort är guld värt för banken – Bank & Finans – E24

    #113348
    Parvelito
    Deltagare

    Jag är ingen fantast av bankernas avgifter jag heller, men artikeln tar ju mest upp intäkterna. Faktum är ju att bankerna hittills stått för en stor del av bedrägerierna som förekommit. Svensk Handel gick till och med ut och anklagade bankerna för att mörka storleken på dem:
    Bankerna mörkar kortbedrägerier – DN.se

    Men visst är det en lönsam affär för bankerna.

    Det som irriterar mig mest är att jag måste sitta och betala dubbelt eftersom bankerna inte klarar av hela teknikbiten, utan det måste vara en betalväxel involverad också. Det är enligt min mening något slags öststatskommunistiskt tänkande där alla skall sysselsättas. Det borde vara en barnlek för de stora bankerna att bygga en egen betalväxel och på så sätt kunna kapa åt sig enormt mycket större marknadsandel, eller så borde betalväxlarna kunna bli inlösare också, och sätta lite press på bankerna. Kanske är det därför det inte händer något, för om någon rör om i grytan försvinner marginalerna.

    Jag tycker inte om bankernas avgiftssystem på bankgiroinbetalningar heller. 1:50/st är horribelt när allt sker med automatik med oerhört låga transaktionskostnader. De skulle tjäna bra med pengar redan vid 15 öre/st.

    #113349
    GregerA
    Deltagare

    Det är ju mycket gissningar och antaganden i artikeln, men visst kort är definitivt en lönsam affär för bankerna. Lägg även till påslaget för valutaväxling vid köp i utlandet så blir det nog ännu lönsammare.

    Jag tycker också att upplägget med betalväxlar är underligt. Vanliga betalterminaler kopplas i allmänhet till det av bankerna gemensamt ägda CEKAB – utan någon transaktionsvagift. Varför kunde inte bankerna erbjuda ett betalfönster via CEKAB också?

    #113379
    henrik
    Deltagare

    Dom kunde skriva en artikel om factoringbolagen också. Dom tjänar storkovan på sina ofta också helautomatiserade tjänster.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.