Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Trustly direktbetalning

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102817
    LennartO
    Deltagare

    Trustly. Acceptera direktbetalningar i webshopen utan att behöva ett avtal med varje bank. Det låter ju fenomenalt bra.

    Är det någon här som använder sig av Trustly för direktbetalningar? Några positiva eller negativa erfarenheter?

    Och vad kostar det?

    #178985
    PlayTodayAB
    Deltagare

    Jag låter idag mina kunder betala med kort, men vill erbjuda fler betalsätt då det är tydligt efterfrågat. Faktura, direktbetalning och Swish vill jag lägga till.

    Idag har jag inte sådana volymer att det lönar sig att teckna inlösenavtal med varje bank, och då verkar Trustly vara smidigt. Jag tycker dock att deras kostnader är aningen höga, och deras egen motivering till priserna är att “det kostar dig ändå mer om kunden betalar med kort”, vilket iofs är rätt men känns ändå lite surt.

    Lägg därtill en startkostnad, månadsavgift och avgift för att ta ut pengar (utbetalning sker med andra ord inte automatiskt nästa dag) så blir det ur min synvinkel ett osmidigt och dyrt betalsätt, om än mycket smidigt för kunden.

    En annan fördel med Trustly är att de även har stöd för småbankerna, vilket inte går med en standard direktbetalning-lösning.

    #178997
    jonathanb
    Deltagare

    Trustly blir ganska mycket dyrare än kort men jämfört med att ha konto och avtal för direktbetalning med varje bank är det prisvärt för mindre ehandlare. Man behöver modifiera text och logos på betalmodulen lite för att kunderna ska förstå att det handlar om direktbetalning, annars funkar det bra. Paynova och Payson har motsvarande lösningar med likartad prissättning.

    #179303
    livsnjutare
    Deltagare

    Vi använder Trustly på Kondomtorget och det har fungerat bra. Det har funnits en del buggar med Magento-tillägget (extention), men det är löst. Anledningen till att vi skaffade det var för att våra kunder efterfrågade Internetbetalningar.

    Personligen tyckte jag att det räckte med de betalsätt vi redan hade (kort, faktura, PayPal, Swish, Bankgirot – men jag hade tydligen fel). Det negativa är att det är relativt dyrt att ta emot betalningar via Trustly, jämfört med vad vi betalar för kortköp. Ytterligare en nackdel är att det kostar att överföra pengar till ditt bankkonto. (29 kr). Men om dina kunder efterfrågar det – skaffa det! Och kom ihåg att alla kostnader är förhandlingsbara – såväl fasta som rörliga!

    Ett tips till dig är att lägga till en kundundersökning på din “Success”-page (tacksida) och ställ exempelvis ett par >>enkla<< frågor! Håll det simpelt och efterfråga inte massa onödigt. Max 6 enkla frågor! En av dem kan vara "Hur nöjd är du med betalalternativen i kassan?". Lägg till även ett textfält där kunder kan skriva tips och egna åsikter. Ju enklare du håller det, desto fler svar kommer du få. Det var så vi fick reda på att kunderna efterfrågade Internetbetalning. Undersök innan du skaffar nya betaltjänster! Du kan hålla undersökningen enkel med hjälp av Google Formulär: https://www.google.se/intl/sv/forms/about/

    #169464
    JohnL
    Deltagare

    Om man riktar sig till den nordiska marknaden så har Payson den absolut bästa tjänsten för direktbanksbetalningar. Ingen bindningstid, inga fasta kostnader eller startavgift och ett otroligt enkelt användargränssnitt.

    Fyndiq har länge haft Paysons direktbanksbetalning som täcker 5 banker i Sverige och dom 3 största i Finland.

    Fyndiq valde tidigare i höstas att byta ut Payson tillförmån för Trusly, det tog 10 dagar sedan bytte dom tillbaka till Payson igen.

    Det säger väll allt?

    #169465
    DreamRooms
    Deltagare

    Billmate har låga avgifter och deras direktbetalning fungerar med Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Ingen månadsavgift och ingen fast avgift. Vi kör Billmate Kort, Faktura, Delbetalning och Direktbetalning samt Swish (manuell) i vår webbutik. Fungerar utmärkt.

    #169466
    jonathanb
    Deltagare

    Har Billmate en lösning för direktbetalning som inte kräver konto i varje bank?

    Skickat från min XT1562 via Tapatalk

    #169467
    DreamRooms
    Deltagare

    @jonathanb 84579 wrote:

    Har Billmate en lösning för direktbetalning som inte kräver konto i varje bank?

    Skickat från min XT1562 via Tapatalk

    Ja, med Billmates lösning har du Direktbetalning via internetbankerna Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank utan att behöva ha avtal med varje enskild bank. Du har avtal med Billmate. Vill du använda deras kortbetalning behöver du ett eget inlösenavtal men det kan du ordna via Billmate, utan att det tillkommer några extra kostnader eller avgifter.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.