Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Tveksamt att skicka postförskott

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93832
  polsen
  Deltagare

  Jag säljer kläder och min snittorders ligger runt 500-600.-.

  Nu har fått två märkliga beställningar de sista dagarna. Den första var på 31,000 och postförskott, detta vara en dam (42år) med 8 betalningsanmärkning och totalt 10,000 i skulder. Ringde henne men hon svarar inte och ringer inte tillbaka, så den beställningen skickar jag så klart inte…

  Den andra kom i går kväll, på 4700, och postförskott, herren som beställt (39 år) har 38 betalningsanmärkning och 64´i skulder (har dock varit 150´). Har inte ringt honom än, men ska.

  Hur hade ni gjort, det finns ju dock personer med betalningsanmärkning som har pengar (svarta t.ex) och vill betala…

  #105628
  Kocken
  Deltagare

  Lite beroende på vart de bor och vilken typ av skulder de har. Är det skatteskulder och de bor i något “finare” område brukar vi skicka fast de har skulder. Annars brukar vi skicka ett snällt mejl, där vi ber dem betala i förskott eller med kort.

  #105629
  Nicklas
  Deltagare

  Jag hade bett dem att betala med kort eller i förskott och sedan skickat varorna rekommenderat med posten.

  #105630
  Dan
  Deltagare

  Jag instämmer. Jag skulle dessutom överväga att fasa ut postförskott. Jag tycker det är ett värdelöst betalmedel för alla parter och jag kommer aldrig använda det i någon av mina butiker. Fakturabetalning är lika säkert och kan man inte få faktura pga. dålig UC-kredit, ja då är risken ganska stor att man skulle skita i att lösa ut paketet eller försöka tillskansa sig det utan att betala.

  #105640
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Vi fasade ut postförskott efter första året. Alldeles för mycket returer och merjobb.

  jag skulle aldrig skicka till en med så mågna betalanmärkningar, utan då får de vackert betala i förskott på något sätt.

  Kan berätta en rolig anekdot om en kvinna som ringde för att hon var arg eftersom hon inte fick handla på faktura. Hon ville då handla mot postförskott men jag nekade det och sa att eftersom hon hade x antal kr i skuld så beviljade vi inte köp på det sättet eftersom vi haft problem med folk som inte betalat sina varor.

  Hon kontrade då med:
  “Jag förstår att andra som har skulder inte betalar för de kanske har riktiga skulder, men jag har ju inga riktiga skulder utan bara skatteskulder, saker jag köper av företag brukar jag alltid betala.”

  Det slutade med att hon inte beställde något för att betala i förstkott det var en förolämpning mot henne personligen och det vägrade hon.

  #105709
  Commercer
  Deltagare

  Jag förstår inte riktigt resonemanget att postförskott är så dåligt?

  Det enda sätten att göra ett brev spårbart med posten är ju att skicka REK (50kr) eller postförskott (50kr).

  Med PF får man ju både betalningslösningen och spårbarheten. Mina snittorder ligger runt 1800kr, och det vill jag ju helst inte skicka utan söknummer hos posten. Jag har även en kund som säljer klockor för 500-10.000kr, vilket alltid blir brev på posten istället för paket, och som alltid måste kunna spåras.

  Hur hanterar ni detta? Tar ni både kostnaden för kort / fakturabetalning på sajten och kostnaden för REK hos posten?

  #105714
  polsen
  Deltagare

  Jag skickar alla orders med kort el. faktura betalning under 400.- med ospårbart brev, resten skickar jag som paket, det är inte ekonomiskt men jag hatar när jag inte kan spåra paketet när kunden ringer och undrar var sitt paket är…
  Jag tycker att postförskott är en bra tjänst, dock lite dyr, men det är ju allt…

  #105718
  Dan
  Deltagare

  Jag tycker inte det är fel med PF egentligen. Däremot vill jag inte ha allt strul med outlösta försändelser, Postens inkompetens när det gäller att ta betalt och annat strul.

  Faktura är säkrare för kunden så jag förstår inte vitsen med PF alls. Klart att kostnaden kanske inte är så hög egentligen för PF, men jag tycker nackdelarna väger för tungt.

  #105742
  Magnus
  Deltagare

  Jag tror på iden med många betalningsalternativ.
  Höjde min avgift till 60:- för PF för ett halvår sedan.
  Kommer troligen höja den mer för den skapar x arbete.
  Jag tar ut en Hanteringsavgift på 300:- för outlösta paket.
  Cirka 40-50% betalar den efter 2 påminnelser.
  Har ännu inte tagit ställning vad Jag ska göra med resterande som vägrar betala.
  Kommer troligen samla ihop dem i en klump för att sedan skicka de som ej har betalningsanmärkning vidare till Kronofogden.
  Det kan ju vara bra att lära sig den biten också.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.