Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Uppnå med Affiliate

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102211
    E-Rollup
    Deltagare

    Att annonsera genom bl.a Affiliate är solklart men vad uppnår man genom att upplåta space på sin sida till anda för affiliate… visst man får betalt men ser google detta som någon annan fördel då jag vet att de tittar på allt och ändrar sig vartefter i sitt sätt att ranka sidor… det jag frågar är om man får några positiva effekter av att upplåta plats på sin sida i SEO syfte….

    E-RollUp – Sverigest snabbaste RollUp – Billigast – 17 år i branschen

    #176743
    Magnus Brath
    Deltagare

    Svaret är ett tveklöst nej. Google ger absolut inte fördelar till sajter som visar annonser. Det finns snarare det som visar att de är lite grinigt inställda till affiliates rent generellt. De talar ofta om olika former av filter eller manuella åtgärder för tunna affiliatesidor (och bland dessa blandar in även affiliatesidor jag skulle se som rätt ok). De har också automatiska filter för att sänka sajter som har, i deras tycke, för mycket annonser above the fold. Annonser är absolut inget de skulle ge fördelar för.

    #176745
    Sabbacus
    Deltagare

    Google och affilliatesajter är konkurrenter. Jag har sajter som visar enbart produkter från andra webbplatser, och i praktiken snor jag Googles pengar så det är klart att Googles straffar mig för detta.

    Trots att jag själv sysslar med affilliatemarknadsföring tycker jag att det är riktigt drygt att söka på Google och få upp fem affilliatesidor bland topp tio i sökresultaten. Jag vill hamna hos ehandlaren, inte hos en kille som omdirigerar mig dit så jag får nog säga att Google gör rätt när de sänker affilliatesajter i serpen.

    Det sagt, Google verkar ju inte ha några problem med att Prisjakt/Pricerunner osv, som -oavsett vad de själva säger, inte är annat en affilliatesajt. De visar andras produkter och tjänar pengar på det.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.