Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Uppstart av webbshop, har jag missat något?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94197
    beeimages
    Deltagare

    Hejsan,

    Jag sitter just nu och planerar en webbshop som jag tänkte starta i början av 2010. Jag tänkte höra med er inbitna om jag har missat något i min planering/kalkyl.

    Webbshop Prestashop = 0kr
    Vps glesys = har jag redan.

    Inköp av produkt inkl frakt = 20kr
    Tull på produkt = 3-4% påslag (vet inte var jag fått de ifrån, kan de stämma?)
    20*1.04=20.8 exkl moms

    Frakt/porto/packmaterial
    Påse typ jiffy = 5-10kr exkl moms
    porto = 10kr? (väger mellan 20-40g)
    20kr exkl moms

    utpris till kund 79kr (63.20exkl moms) + frakt 29kr (23.20exkl moms)

    Ta betalt med kort (Visa/mastercard) = 3kr + 3% per transaktion = 3kr + (86.4*0.03) = 5.592

    Slutsats: Utpris 86.4-kortavgift 5.592-frakt 20-inpris 20.8=40 exkl moms

    Stämmer min lilla kalkyl att jag borde tjäna 40kr exkl moms per vara? Har jag missat, missuppfattat något?

    MVH Billy

    #108074
    Parvelito
    Deltagare

    Missat och missat…

    Jag tycker du skall ta reda på tullsatsen, så du kan ange den exakt. Det tillkommer en expeditionsavgift på någon hundralapp också vid förtullningen, men det är ju för hela partiet. Köper du 1000st så blir det ju inte några stora kostnader per enhet.

    Porto blir antingen 12kr eller 24kr inkl moms, beroende på om det är skrymmande eller ej.

    Jiffypåsar bör du kanske också ta reda på vad det är för storlek du behöver och köpa in ett parti. Det brukar gå att komma ned till bara någon krona per styck.

    Bankavgifter är inte momspliktiga, men beräknas på hela beloppet inkl moms & frakt. Betalar du 3kr + 3% i avgift är det alltså 6,24kr du betalar för en kund som handlar för 108kr.

    Men 40kr per order bör du väl kunna få i TB, som skall räcka till marknadsföring, webhotell, lön + skatt, lokal, transporter etc.

    #108075
    beeimages
    Deltagare

    @Parvelito 3066 wrote:

    massa text..

    Tack för ett snabbt och bra svar!

    Jag fick precis reda på att företaget i kina vill ha en “paypal fee” på ca 5%, något som jag inte hade räknat med. Jiffypåsarna väntar jag på svar om just nu.

    Finns det något sätt att slippa expeditionsavgift vid tullning om man fyller i någon innan paketet “fastnar” i tullen?

    MVH Billy

    #108076
    Parvelito
    Deltagare

    Du kan fråga kineserna om de föredrar en banköverföring istället för Paypal som är ett dyrt sätt att betala större belopp.

    Det du skall göra är att så snart du reggat företaget och fått F-skatt och momsreggat dig skaffa tullkredit (så slipper du lägga upp momsen innan du får sakerna) samt kika på EORI. Det är fortfarande avgift, men det går smidigare och paketet fastnar inte i tullen normalt sett.

    #108090
    henrik
    Deltagare

    Tror inte kineserna vill ha banköverföring. Deras banker tar hutlösa avgifter av dem för utlandstransaktioner.
    Expeditionsavgiften i tullen slipper du aldrig ifrån ens om du själv sköter förtullningen. Låt din transportfirma sköta all förtullningen så går det smidfigatas och du får leveransen utan att den “fastnar” i tullen. Skaffa EORI-nummer bara så det inte blir förseningar för att du inte har ett.

    #108091
    McTerry
    Deltagare

    Plus att banköverföringar övervakas av den Kinesiska staten vilket företag vill hålla hemligt.
    Jag gissar på att de inte får tjäna hur mycket som helst eftersom staten kommer nog att blanda sig in i affärerna och ta extra skatter eller nåt sånt. Ungefär så som det fungerar med de större företagen.

    Nackdelen med handel med kina kan också vara den att det tar så himla lång tid att få hem grejerna. Eftersom deras tull är inte lika snäll och effektiv som våra. De flesta kopior av t.ex. datorprylar, klockor och kläder som ska exporteras stoppas vid tullen. Dock kan jag inte med säkerhet bevisa detta. Det är bara något som jag själv hört, som en del butiker och privatpersoner har sagt till mig.

    Jag vill inte trycka ner på dig beeimages. Jag tycker absolut att du ska genomföra din idé. :D Men Ibland kan det vara bättre med ett kanske lite dyrare företag som finns i Europa eller Amerika och som förhoppningsvis kommer att fungera bättre.

    Ett litet tips är att kanske skapa en krisplan. Du skriver ner vilka åtgärder du ska göra om något går fel med handeln mellan dig och det kinesiska företaget. Skriv ner alternativa företag du kan handla från medan du förhandlar med det kinesiska företaget.
    Som sagt var, låt inte kunderna vänta med sina köp hos dig bara för att ett företag krånglar. Annars tappar de lusten och du förlorar kunder.

    Ta hand om dig och lycka till! :D

    #108093
    Parvelito
    Deltagare

    Det är ingen tvekan om att kinesiska företag använder Paypal för att slippa insyn i sina affärer från den kinesiska kommunistdiktaturen. Men det skall man inte betala för som svensk E-handlare, utan de avgifterna är deras problem. Därför föreslår man istället en banköverföring för att visa att man genomskådat det hela.

    Det är väldigt enkelt att göra affärer med Kina, det är inte särskilt ofta som något blir ståendes p.g.a. byråkrati. Däremot kan det stundtals vara trångt i hamnarna, brist på fartyg och så en och annan cyklon och jordbävning.

    #108094
    beeimages
    Deltagare

    @McTerry

    Tack för ditt inlägg! Jag har suttit med en liten plan och kollar alla krissituationer som kan uppstå. Att inte kunna få kontakt med leverantör för en ny leverans när produkter är på väg att ta slut är ju de värsta :S . Som de ser ut nu så tror jag mig ha hittat 2 bra leverantörer.


    @Parvelito

    Menar du att jag ska föreslå banköverföring för att få dem att ta på sig paypal-kostnaden? Om ja, har du lyckats med de?

    God Jul på er alla!

    MVH Billy

    #108095
    McTerry
    Deltagare

    Inga problem alls! :D Hoppas du fixar det! :D

    Jag håller med Parvelito. Banköverföring är något jag också skulle satsa på.

    #108105
    Parvelito
    Deltagare

    Ja, jag menar att det är ett bra förhandlingsargument. Har aldrig betalat “Paypalavgift” till en leverantör. (Ingen har ens föreslagit det).

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.