Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Utforma kundenkät

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94888
    ducedo
    Deltagare

    Eftersom man sällan träffar sina kunder öga mot öga vid e-handel så är det något svårare att automatiskt få feedback. Därför tänkte jag inom kort börja skicka ut ett mail några dagar efter beställning där jag bland annat länkar till en standardiserad kundenkät och ger kunden möjlighet att enkelt börja prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att klicka på en länk.

    Frågan är då, vilka frågor bör jag ta med? För att maximera antalet svar så tänkte jag mig en gräns på cirka 10 frågor eftersom jag misstänker att få är intresserade av att lägga ner särskilt långt tid på en enkät.

    #113963
    flying_c
    Deltagare

    Du kan använda getsatisfaction eller uservoices på din site.
    Sen tror jag personligen att en fråga är max.

    Fråga om kunden är nöjd eller inte. Svarar man nej så får man möjlighet att skriva i en kommentar.

    #113965
    GregerA
    Deltagare

    Precis – är han inte nöjd så får han svara på så många följdfrågor att han genast ändrar sig till att vara nöjd … :rolleyes:

    Skall man skicka en enkät efter varje order så tror jag att 1-3 frågor är vad man bör hålla sig till. Man kan ju då fråga om han är nöjd med varan, leveranstiden och leveranssättet t.ex.

    Vill man göra en lite djupare enkät så kan man skicka den till ett urval, och då kan det väl vara 5-15 frågor.

    #113967
    Joel
    Deltagare

    Vi skickar ett mail per automatik två veckor efter det att kunden handlat (så att kunden hunnit få sina varor och fått en uppfattning om dem).

    Vi låter där kunden sätta ett betyg (1-5) samt (frivilligt) kommentera produkterna som sedan också publiceras på sajten så att andra (framtida) kunder ska få en uppfattning om varan är bra eller inte.

    Vi har fått mycket bra feedback och rättat till en hel del fel/misstag genom dessa enkäter.

    Ps. Se gärna till att ha en månatlig tävling där du lottar ut ett presentkort eller liknande till de som deltar – du kommer få betydligt fler (och positivare) svar :)

    /Joel

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.