Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Uthyrning av produkt – deposition?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99767
    Php
    Deltagare

    Hej!

    Vi funderar på att hyra ut en produkt till privatpersoner vars värde är ca 1400 kr (inköpspris). Tanken är att skicka varan till kunden som varje månad betalar en fast summa. När kunden inte vill ha vara längre skickar den tillbaka den.

    Eftersom att aldrig kommer kunna gardera sig mot svinn så är frågan om nödvändigt att införa någon deposition avgift?

    Eller räcker det med att man innan göra en kreditupplysning, kolla att kunden inte har några anmärkningar och sedan skicka faktura, påminnelseavgift och hela köret?

    De finns massa nackdelar med deposition:
    Hur ska man ta hand om depositioner online? Känns som den största konverteringsdödaren. Om en produkt kostar 399 kr/mån att hyra, vem vill då betala 1000 kr deposition?

    Aja, vet inte riktigt hur jag ska lösa detta. Allt handlar om att försöka minimera riskerna och optimera försäljningen. Känns som att det blir en trade-off hur man än gör….

    HUr gör andra företag som hyr ut varor online till privatpersoner?

    #160771
    Sabbacus
    Deltagare

    Nu vet jag inte vad du har för varor, men om man har en minimiuthyrningstid på tre månader så får du in en summa motsvarande en deposition i alla fall. Och du kan ju alltid ha som avtalsvillkor att du återbetalar varje icke påbörjad månadskostnad när varan är återlämnad.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.