Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Utlandsbetalningar stoppas av banken?!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #105334
    AnnaPe
    Deltagare

    Jag handlar mycket med Asien, och har betalat mina leverantörer via datorbank precis som jag gör med alla andra betalningar.
    Nu har banken stoppat möjligheten att göra utlandsbetalningar till i princip alla länder utanför Europa och USA i jakten på penningtvätt. 😡

    Hur gör ni andra? Här finns väl många som handlar utanför Europa? Någon som vet en bank som accepterar utlandsbetalningar?

    Jag har använt Western union tidigare men med större summor är det ju ett himla dyrt sätt :(

    #186990
    Stefan72
    Deltagare

    Stoppat? Det enda jag har märkt är att man måste lägga in mottagarland i dina uppgifter. På handelsbanken kallat “kundkännedom” Har lagt in flera länder nu på sistone som varit okej förut.

    #194945
    Etronx
    Deltagare

    Vi använder Wise för utlandsbetalningar.  Min erfarenhet är att banker nästa kissar i byxan när man skall göra utlandsaffärer. Det verkar bero på att bank-knoddar missuppfattat innebörden av kundkännedom. Jag har hört banktjänstemän påstå att de måste förstå vad vi säljer och vad varje transaktion avser i detalj. Så är det inte, men de tror det. Hade de rätt hade de stängt de flesta börsnoterades konton för länge sedan, men där är det för mycket pengar att tjäna även på välkänt skumma affärer. En kollega till mig fick byta bank ( det finns vettiga) eftersom den gamla förutsatte att inköp av ett par maskiner från Kina ÄR penningtvätt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.