Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vad händer med ert företag om ni dör?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98381
    Andreas
    Deltagare

    Fortsätter lite på Johans (sporstolens) frågeställning här…

    Har ni alls funderat på vad som händer med ert företag om ni dör/ blir oförmögna att arbeta, vad händer med alla konton och lösenord?

    Själv så har vi skrivit i bolagsparagraferna att den andra ägarna har rätt att i första hand köpa ens aktiestock till aktuellt värde. Det samma gäller om den andra personen vill sälja sin del.

    Angående lösenord m.m. så finns allt endast i mitt huvud och lösenord till servers m.m. borde jag skriva ner. Går inte att ändra “root” lösenordet i efterskott på en server. Medan Klarna exempelvis gör det rätt lätt.

    Ingen vet om man lever imorgon!

    #148231
    nmn
    Deltagare

    @Andreas 47696 wrote:

    Går inte att ändra “root” lösenordet i efterskott på en server. Medan Klarna exempelvis gör det rätt lätt.

    OT: Inga problem att ändra root eller administrator lösen på en server bara man har tillgång till maskinen fysiskt.
    Är den taskigt uppsatt så går det att göra utifrån också :o)

    #148233
    Andreas
    Deltagare

    @nmn 47701 wrote:

    OT: Inga problem att ändra root eller administrator lösen på en server bara man har tillgång till maskinen fysiskt.
    Är den taskigt uppsatt så går det att göra utifrån också :o)

    Berätta gärna mer, kör ju molnVPS, så går det även o göra på dem?

    Gammla windowsburkar var lätta att ändra genom att köra in en special cd o boota upp med. Fick rätt ofta rycka ut med en sådan när jag tjänade extra på it-support.

    #148234
    Parvelito
    Deltagare

    Det är att föredra att ha en liten mapp med alla engagemang, konton, lösenord och liknande nedtecknat, det är ett helsicke för efterlevande att bena upp allt annars. Man får gärna skicka med en instruktion om hur man stänger ned webshopen och annonser, en lista med kontaktpersoner att meddela, hur man avslutar abonnemang och kanske hur man lägger in en text som autoreply på mailen.

    Tar man sig sedan en halvtimme per halvår och uppdaterar listan så är det bra. Förvaras lämpligen tillsammans med testamente och liknande handlingar.

    Tänker man ett steg längre är det bra om man har en livförsäkring eller på annat sätt ser till att kapital finns i tillräcklig mängd så att de efterlevande kan avveckla företaget (eller driva det vidare) utan att kreditgivare vill ta intecknade hus och liknande i anspråk. Många företagare har ju gått i personlig borgen för sitt företags lån och skulder, så det kan bli ordentliga problem för de efterlevande när familjens hus, bil, båt, sommarstuga och/eller pengar vill tas i anspråk av långivarna.

    #148235
    Andreas
    Deltagare

    Parvelito, helt rätt!

    Ville få folk att tänka med denna post, man vill ju inte att ens efterlevande skall behöva reda upp ens skit, så att säga.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.