Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Vad kan man kräva och förvänta sig av Google?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105428
  McMurphy
  Deltagare

  Jag har ett par händelser som verkligen fått mig att fundera på vad man kan kräva av Google och hur man göra när man upplever att de handlat fel?

  Det första fallet rör adwords, som alla(gissar jag) som använder adwords så blir man ju uppringd av deras kontostrateg regelbundet. Förra sommaren föll jag till föga och bokade in en del samtal. Jag var väldigt noga i alla samtal att jag inte ville öka budgeten bara förbättra kvaliten.

  Det var åratal sen jag ens rörde kontot utan hade bara låtit det ticka på. De första samtalen gjorde väl inga större skillnader men man var in och ändrade på tusen ställen, men sen ringde en ny människa upp och det ändrades ännu mer inställningar utan att man hinner reflektera över hälften.

  Bland annat budgivningsstategin. Snabbt som attan gick cpc upp från 1,35 till över 5 kr. Jag hade högsäsong och Google fakturerar ju bara via kreditkort så det hade ju gått tiotusentals kronor extra innan jag såg det och det genererade extra trafik men noll och ingen extra försäljning.

  De byter ju ständigt vem som är ens kontakt så jag kontaktade den nya(Den gamlas mail fungerade inte ens) och frågade vad som hänt! Han skulle titta på det sa han, han tom återkom och sa att han inte hade hunnit men skulle göra det måndagen efter. Sen hörde jag inget och han svarade inte på mail.

  Jag bestred fakturorna via deras tjänst för det, men fick bara till svar på engelska av en Alexander utan efternamn att synd, men du har fått fler försäljningar än ifol och sen var det inte mer med det.

  Det andra exemplet är från idag. En besviken kund skrev en dålig recension på Google. Men han har skapat två till konton och skrivit dåliga recensioner. Det är inga som handlat hos oss, de har bara den enda recensionen och de är lagda samma timme som kunden gjorde. Jag bestred recensionerna som var uppenbart felaktiga och fått svar på den ena att de inte kan se något fel..

  De kanske tas bort, kanske inte? Men hur i hela friden får man Google med så mycket makt att ta ansvar? Det finns inga människor att prata med, inte ens per mail. Vad hände med Don’t be evil?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.