Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Val av hosting för ebutik.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94513
  lancevancedance
  Deltagare

  Hej.

  I dagsläget har jag några butiker, men ska däremot starta en helt ny butik som jag vet kommer ta mer plats mm…

  Har inte riktigt förstått vad vps är. Men jag vet däremot att jag behöver ett nytt hosting paket för den nya butiken.

  Vad har ni för råd och förslag?

  Bluehost.com har bra hostingpriser. Däremot vet jag inte om det är bra prestandamässigt. Själv har jag dock inte haft några problem än så länge med dem.

  Har någon en rätt “stark och resurskrävande” butik och vilken hosting har ni?

  #111253
  GregerA
  Deltagare

  VPS betyder att du får en egen virtuell maskin. Du delar hårdvara med ett antal andra hyresgäster, men du kör ett helt eget operativsystem och kan boota om din virtuella maskin när du vill utan att det påverkar de andra gästerna.

  Fördelen med VPS jämfört med ett vanligt webhotellkonto är att du har en komplett dator som du kan göra precis vad du vill med – installera precis vilka program du vill etc. Du är inte begränsad av en standardkonfiguration.

  Nästa steg blir en helt egen (dedicerad) server. Då har du hela maskinen helt för dig själv – du delar den inte med någon.

  Vad du behöver beror mest på hur mycket disk, minne och trafik du behöver. Det är nog sällan CPU:n går varm s.a.s.

  #111255
  lancevancedance
  Deltagare

  Aha okej. Tack för en underbar förklaring.

  :)

  Jag har bara använt mig utav bluehosts cpanel, tror ni jag kommer förstå mig på vps?

  Mvh
  Aria

  #111261
  Mystica
  Deltagare

  Att förstå vps är en svår fråga. Många leverantörer av VPS ger dig ett minimalt os installerat. Dvs om du själv kan sätta upp Databaser, webservrar, mailservrar och ibland även DNSservrar med alla tillägg och konfigurationer du vill ha skall du använda VPS. Vissa leverantörer kanske har färdiga hostinglösningar i sina vps erbjudanden men detta får du ta reda på själv skulle jag tro. Själv använder jag vps idag och är ganska nöjd med det även om det är lite krångligt imellanåt att få till det precis så som jag vill. men jag är inte begränsad som på ett vanligt webhotellskonto.
  :)

  #111269
  GregerA
  Deltagare

  Tänk dig att hu har en dator som du installerat ett server-linux på. Det är vad du får. Resten får du göra själv. Så en del kunskaper om Linux, Apache, MySQL och en del annat är nödvändigt för att få ihop det.

  Vissa leverantörer erbjuder s.k. managed hosting. Då talar du om vad du behöver. så installerar och underhåller de det åt dig. Då behöver du inte kunna annat än betala räkningen … :rolleyes:

  #111270
  Dan
  Deltagare

  Jag kör managed hosting för mina butiker. Det är värt den ökade kostnaden hos Glesys där man får suverän support och slipper tänka på linux, unix, och annat skit samt att de tar ansvar för att burken alltid är säkrad och fräsch mot haxxors.

  jag pröjsar cirka 1000kr i månaden tror jag.

  #111285
  lancevancedance
  Deltagare

  Ska kolla in på det. Kommer definitivt köra managed hosting, däremot inte riktigt än. Nu vet jag lite mer om vps och har insett att jag faktiskt inte riktigt behöver det än. Tack för alla svar.

  #111300
  lancevancedance
  Deltagare

  Hittade det här:

  https://surftown.se/vps
  Vad tycker ni?

  Vps med safe mode off för 99:- / mån

  #111301
  Parvelito
  Deltagare

  Problemet med de här väldigt billiga lösningarna, Surftown, One och några till, är att man får vad man betalar för. Det kan ta dem månader att byta en krånglande server, de vräker in kunder som skall dela på samma maskin och deras skydd mot virus, DDOS och liknande ger jag inte mycket för.

  Jag har haft en privat “skräpdomän” hos dem i några år, förvisso inte alls på någon VPS, men deras trackrecord imponerar inte. Det har krånglat som fan eftersom det med låga priser inte finns utrymme till duktiga tekniker som kan lägga tid på att lösa problem.

  Nu är inte ett högre pris en garanti för att det blir bättre, men det finns i alla fall ekonomiska förutsättningar för att det skall kunna bli bra.

  #111303
  Mystica
  Deltagare

  Jag skulle nog tro att inte någon leverantör idag med få undantag har bra skydd mot DDOS attacker. Tror inte det är många som har några 6500 backbone med moduler för ddos som skydd. Bara sådan utrustning går på miljonen i kostnader. Sen många ggr måste man hanskas med DDos individuelt beroende på hur attacken utförs. Att ha ekonomiska förutsättningar i ett bolag är självklart bra men många ggr så är kompetens mer värt. One.com har snuskigt många konton och därav en ganska god ekonomisk grund skulle jag tro men troligen har dom mycket problem pga avtal och standarder som måste följas och inte kan skötas hur som helst. Mindre leverantörer har mindre att sköta om och har lättare att hanskas med individuella problem. Svagheten där kan ofta vara att dom _kanske_ inte har lika bra koll på allting. och det kan bli snurrigare för dom att hanskas med problem.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.