Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Välja revisor?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94580
    ilMacellaio
    Deltagare

    Jag har tidigare gjort all bokföring och redvisning själv eftersom jag haft handelsbolag. Nu ska jag precis starta ett aktiebolag och lägga ned handelsbolaget, men för att göra det så måste man ju ha en revisor.

    Jag vet inte riktigt hur man går tillväga för att hitta en duktig och pålitlig revisor, gärna i Stockholm och i närheten av Södermalm eftersom vi har kontoret där. Någon som har något tips om detta?

    #111120
    Dan
    Deltagare

    Du behöver ingen revisor för att göra din bokföring.

    Du kan fortsätta göra den själv. Enda skillnaden är att en revisor måste revidera ditt bokslut. Revisorsplikten kommer dock att försvinna snart.

    #111121
    GregerA
    Deltagare

    Revisorns uppgift är att granska räkenskaperna, så du kan fortfarande göra redovisningen själv. Vill du ha hjälp med den så skall du även hitta en redovisningskonsult – de flesta revisorer åtar sig inte löpande redovisning eftersom de då skulle kontrollera sitt eget arbete.

    Antingen så får du tips här i tråden, eller så tar du själv kontakt med ett antal byråer och träffar dem för att känna lite på personkemin, och få en offert. Kolla i Gula Sidorna.

    Som liten bör du nog undvika de största drakarna, men det kan ändå bara bra att ha någon lite större byrå. Själv anlitar jag SET Revision.

    #111123
    Parvelito
    Deltagare

    I Stockholm han Sundbybergs Revisionsbyrå varmt rekommenderas. Bra att ha att göra med, skickliga medarbetare och otrolig kompetens om man behöver bråka med Skatteverket.

    #111126
    ilMacellaio
    Deltagare

    Tack Parvelito och GregerA – både SetRevision och Sundbybergs revisionsbyrå har jag kollat in och de verkar bra.

    Ja, jag har faktiskt lekt med tanken att göra redovisningen själv, mest för att jag vill fortsätta att lära mig hur det fungerar. Men nu så ser det ut som att jag inte har så mycket tid över till det…

    Men för att registrera själva aktiebolaget så måste en revisor uppges, därför så behöver jag en revisor så snart som möjligt.
    Jag tror att jag har hittat några bra alternativ, men de varierar ganska mycket vad gäller arvode. Jag har ganska dålig koll på var prisnivåerna ligger, så någon som vet hur mycket en revisor tar för olika tjänster?
    Hur är det om man vill ringa upp och fråga om något, faktureras man per timme då?
    Vad är skäliga prisnivåer?

    #111127
    Parvelito
    Deltagare

    Lite beroende på hur din redovisning ser ut och hur komplicerad den är, så kostar en revision en gång per år c:a 5-15.000kr. I det övre spannet i Stockholm där de tar lite mer betalt. Har du dina papper i oordning, så räkna med att det tar mycket tid för dem att revidera, och att det kostar betydligt mera.

    Själva bokföringen brukar man kunna få utförd för mellan 350-450kr/timme, och har du vettig ordning på det du lämnar in så går det inte åt mer än kanske 4-6 timmar i månaden. Å andra sidan, så har du ordning på papper och siffror så tar det inte dig mer än någon timme i veckan att bokföra heller.

    Sedan är det lite olika med vad det kostar att fråga saker, men det är inte ovanligt att det dimper ned en faktura innehållandes “rådgivning” på en timme eller två á 800-1000kr om man ringt och frågat saker som de behöver bena ut för dig. Det kan vara klokt att en gång i halvåret eller så boka en timme med revisorn och reda ut en del frågor i klump, och också kika lite på resultat och försöka planera lite för att inte betala onödigt mycket i skatt. En bra revisor betalar snabbt tillbaka de slantar som det kostar.

    #111132
    GregerA
    Deltagare

    Jo, de kan ju inte lämna en fast offert eftersom det beror mycket på vad du lämnar ifrån dig. Men de kan ju ge en siffra på vad en typisk revision av ett liknande bolag går på. Troligen blir också revisionen relativt billigare i takt med att de lär känna dig och dina rutiner.

    Min kostnad har legat på 14-16k per år de senaste 4 åren, och då har omsättningen ändå fyrdubblats. I det priset ingår även upprättande av bokslut, årsredovisning och deklaration.

    #111148
    fotofyndet
    Deltagare

    Jag ska dela med mig av min erfarenhet. Jag ringde till en större revisionsbyrå i stan när jag skulle bilda mitt AB, tog namnet som växeltelefonisten gav mig och på den vägen är det. Nu i efterhand så inser jag ju att man inte ska bortse från personkemin, så mitt tips till dig blir helt enkelt att inte bara gå på byråns renommé utan träffa personen som ska sköta just ditt företag.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.