Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vänta in Magento 2?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102457
    MonaP
    Deltagare

    Jag har blivit grymt trött på den nuvarande hyrlösningen jag har för webshoppen och har kikat runt lite och fastnat på Magento. Var i full färd med att ordna upp allt tills jag kom över infon om att Magento 2 ska släppas.
    Så nu är den stora frågan, vill man vänta på Magento 2 (beta släpps i mars och hela versionen väntas släppas runt Q4 om jag förstått det rätt) eller ska man köra igång med Magento 1.9 och hoppas på att de fixar en fin övergång för alla templates och moduler?

    Vad säger ni kloka människor i detta forum?

    #177385
    sanmic
    Deltagare

    Du kan nog inte räkna med en smidig överföring från 1.9 –> 2.0 gissar jag.
    Gissningsvis kommer det även dröja lite innan “alla” extensions har bra stöd för 2.0
    Och en kvalificerad gissning är väl också att det kommer finnas en del buggar i ver 2.0 så det kan vara läge att kanske vänta till 2.1 eller 2.2.
    Nu är vi framme i slutet av 2016.
    Rena spekulationer från min sida, vet inte vad andra har får åsikter?

    #177386
    PlayTodayAB
    Deltagare

    Jag bygger min nya ehandelssajt på Magento, version 1.9. Precis som Sanmic skriver så dröjer det ett bra tag innan Magento 2 ens kommer och ändå längre tills den är helt stabil.

    Magento 2 har varit på tapeten i flera år och det är först nyligen som utvecklingen har tagit fart igen efter att i det närmaste stått stilla ett tag.

    Magento 1.9 är, för mina behov, tillräckligt stabilt och erbjuder stora möjligheter till att anpassa utseendet och modulerna så jag får det ehandelssystem som jag behöver.

    #177389
    FredrikGust
    Deltagare

    Precis som föregående svar i tråden tycker jag inte du ska vänta på Magento 2 om du vill komma igång. Det kommer dröja innan det finns tillägg som behövs, betalmoduler, mallar och all den ovärderliga erfarenhet som andra användare delar med sig av på nätet.

    Med tanke på förändringarna man gör i 2.0 så kommer man nog mer eller mindre få börja på nytt med tillägg och mallar i stället för att räkna med att kunna uppgradera till de första versionerna av 2.

    #180533
    snartehandlare
    Deltagare

    Är det likadant nu tycker ni? Ska man köra på 1:an istället för 2:an ?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.