Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring var hittar man billig arbetskraft för att skriva innehåll/artiklar/blogg?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95010
    Ekorren
    Deltagare

    Måste väl finnas studenter etc som för en billig peng kan skriva content i form av artiklar, blogg och liknande?

    Någon som har erfarenhet av detta? I vilken ände startar man? Bara till att traska in på närmaste skola och sätta upp en lapp? :)
    Hur mycket kan man tänkas behöva betala per ord/sida till en artikel?

    #114989
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Det finns säkert, prova sätt upp lappar på högskolor och gymnasium, och annars finns Dans contentor

    #114994
    Mony
    Deltagare

    Det finns ju även indier och andra duktiga asiater som gör saker för ett par tre dollar i timmen.

    Men kanske lite svårt att få dem skriva bra inlägg på svenska!

    #114998
    Kocken
    Deltagare

    Sök på SEO-forum.se där finns det skribenter med varierade kvalitet.

    #115086

    Vad menar du med “billig”?
    Och vad har du för önskemål gällande kvantitet och kvalitet? Kvalitet gällande vad de skriver eller är språkliga riktigheten viktigast?
    Det kan vara svårt att få bra innehåll om de inte är intresserade/har kunskap av vad de ska skriva om, så gäller det träleksaker, så blir det nog bättre om du hittar någon förälder med barn i den åldern. Kanske du har några bra skribenter i ditt kundregister :)

    #115091
    Ekorren
    Deltagare

    Kvalitetsmässigt behöver det inte vara top-notch om det ändå ska handla om blogg och enklare artiklar. Vi pratar ju inte rymdforskning precis. :)
    Men ha fullgoda grundskolebetyg och kunskaper i svenska bör räcka som måttsticka. (Inget ont om indiska skolväsendet men svenska är väl inte deras starka sida. :)

    Med billigt tänkte jag mig något som som gör att även en liten nystartad webbutik ska kunna ha råd med utan att punga ut med halva årsomsättningen plus en högerarm men ändå kunna få hyggligt med kvantitet vad gäller inlägg och artiklar.

    Kollat runt lite och insett att man behöver ge ungefär 15000 kr för ca 50 artiklar. För 15000 kr kan man anställa någon en månad och låta denne skriva blogginlägg för fulla muggar dagarna i ända. :)

    Men det är sant, skribenterna man behöver finns kanske redan i ens kundregister. ;) Nu ska här botaniseras.

    #115099
    Parvelito
    Deltagare

    Om du anställer någon en månad för 15.000kr som skriver bra, så har du lyckats riktigt bra. Normal lön för någon som kan skriva begriplig svenska är väl gott och väl över 20.000kr/månad plus sociala avgifter och semesterersättning, jämte en datorutrustad arbetsplats att vara på.

    Vad du skulle behöva är väl snarare någon person som är beredd att göra det här som extraknäck. Det skulle kunna vara en kund till dig, men jag skulle kanske botanisera lite bland (folk)högskole/universitetsstudenter. Jag tror att man stilistiskt vinner på att hitta någon som passerat tonåren och som är någorlunda stringent i sitt skrivande. Hittar du någon med egen F-skattsedel som är villig att jobba lite i halvt om halvt egen takt för en inte allt för hög timpenning så slipper du en massa problem.

    #115103
    Mortfiles
    Deltagare

    50 artiklar för 15.000, det motsvarar 300:-/artikel. Beroende på hur långa artiklarna ska vara och hur lång tid det tar att skriva dom så kan jag kanske skrapa ihop några klasskamrater villiga att dryga ut kassan :)

    Jag studerar på heltid på Högskolan Dalarna bland annat och har väl 60+ klasskamrater som läser Grafisk design och en handfull Systemvetare. Skulle eventuellt kunna tänka mig att skriva själv också, fast då beror det på om pris vs tid stämmer överens. Jag tar ju normalt 495:-/timme annars ;)

    #115106
    Nicklas
    Deltagare

    Jag har kört http://www.contentor.se mellan varven och det funkar bra, jag har även provat ej kvalitetssäkrade texter med varierande resultat den stora nackdelen är att man tvingas betala ut sociala avgifter och skatt på de som inte har f-skatt och räkna vad den administrationen tar jämfört med att köpa artiklarna rakt av från Contentor mot faktura så är vinsten för mig tiden att slippa administrera och få bra texter direkt.

    #115113
    Dammtussen
    Deltagare

    Till syvende och sist är det nog bäst att skriva själv. Även om man inte har tid egentligen. Då blir innehållet bättre, mer relevant, och allt kommer inte ut i en stor ketchup-effekt, utan mer en artikel och ett inlägg med lite mer lagom frekvens.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.