Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Varför välja en svensk e-handelsplattform?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100642
    Mirakelplantan
    Deltagare

    Jag har evaluerat lite olika e-handelsplattformar, både svenska och utländska, och har kommit till en preliminär slutsats att de svenska i allmänhet är mycket dyrare och inte alls lika flexibla.

    Förutom vad som finns på denna sajt har jag kikat på shopping cart enligt denna artikel:

    Shopping Cart Software Review 2013 | Best Shopping Cart Software Solution | Shopping Cart Website – TopTenREVIEWS

    Kan någon ge mig ett gott skäl, eller gärna flera, varför jag ska välja en svensk e-handelsplattform?

    #167971
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Alltså, skulle jag köra en hyrlösning skulle det INTE finnas något annat än i Sverige. Men ska du satsa på öppen lösning så skulle jag gått utanför Sverige.

    Du kommer få bygga hjulet på nytt när det gäller vissa betallösningar, transport, orderhantering osv tror jag om du satsar på utomlands hyrlösningar.

    #167973
    Anton A
    Deltagare

    Jag försökte bygga en butik med 3dcart. Det var inte det roligaste jag gjort om vi säger så…
    Ska du bygga en svensk butik skulle jag definitivt välja en svensk lösning.

    #168142
    Retrospect
    Deltagare

    Personligen skulle jag aldrig mer välja att hyra in mig i en plattform då jag nu är påväg tillbaks till open source igen efter 3 år med hyrbutik (hade open source i 6 år innan).

    Skall med tunga ord säga att det finns många fallgropar i open source träsket och man måste vara försiktig med val av konsult och moduler mm mm men kan även säga att jobba med ett företag och hyra in sig i deras system är inte alldeles lätt det heller.

    #168174
    nordicwebteam
    Deltagare

    Om du ska använda en utländsk open source plattform och vill driva e-handel i Sverige är det framförallt en sak som avgör enligt mig.
    Finns det ett utvecklar community som skapar anpassningar för den svenska marknaden? Finns det inte det kommer du själv få spendera stora summor på att skapa den funktionaliteten själv eller via konsulter.

    #168239
    Sellson
    Deltagare

    Jag håller med om att en svensk hyrplattform är att rekommendera men det beror lite på vad man har för några planer med den. Skall man även sälja i utlandet kan en mer internationellt lösning vara den bättre vägen. Språkstöd, lokala betal- och transportlösningar och integrationer finns då oftast färdiga på plats. Stöd för svenska kringlösningar och integrationer samt svensk support är dock ett måste.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.