Plus Forum E-handelsforumet Logistik Varubrev

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99925
    Notna
    Deltagare

    Jag har börjat skicka med varubrev för en tid sedan efter att ha skickat det mesta med skicka lätt eller frimärken. De allra flesta av mina brev är ganska stora, ca 25*35*15 cm så de går ju till utlämningsstället.

    För ca en månad sedan kom ett sånt stort brev inte fram och det enda som finns registrerat är när det lämnades in och sedan inget mer. Posten säger att alla varubrev skannas när de kommer till utlämningsstället för det är i och med det som avin (sms eller email) skickas. Jag har gjort en reklamation men det har inte hänt något än.

    Men nu började jag kolla fler varubrev i samma storlek och det är ju jättemånga (som uppenbarligen kommit fram eftersom kunden inte hört av sig) som bara är skannade vid inlämning och sen inget mer. Brev som omöjligt kan ha gått ned i en brevlåda. Någon som kan förklara för mig hur det fungerar?

    #162649
    Dan
    Deltagare

    Det funkar exakt så där.

    Scanning sker om försändelse är för stor för att läggas i brevlådan då scannas det på utlämningsställe.

    Varubrev är en brevtjänst med fördelar som sms-avisering, EDI och lägre priser vid volym, det är ingen spårbar tjänst eller försäkrad tjänst.

    #162650
    Notna
    Deltagare

    Tack, Tycker bara det är konstigt att många brev (som jag kollade nu) som jag vet är för stora för brevlåda ändå inte är skannade.

    #162651
    Dan
    Deltagare

    Det kanske är så att de faktiskt gått in i brevlådan? De låter stora, men inte omöjligt. De kan missa scanna utlämningsstället också såklart, det är ett alternativ, men för oss verkar det göras rätt bra.

    #162658
    Parvelito
    Deltagare

    Många som bor i villa har rätt så rejäla brevlådor, och ibland brukar brevbäraren ställa Posten utanför dörren om det inte går ned i brevlådan.

    #162664
    shavingroom
    Deltagare

    Nyare hyreshus med brevlåda nere i porten sväljer rätt stora paket också.

    #162631
    Prix
    Deltagare

    @Parvelito 63224 wrote:

    Många som bor i villa har rätt så rejäla brevlådor, och ibland brukar brevbäraren ställa Posten utanför dörren om det inte går ned i brevlådan.

    Sätt det utanför huset i Malmö och du har inget paket kvar ;) .. Jag tror däremot att det är mycket upp till hur bra brevbäraren är. Den som levererar post hem till mig ringer alltid på dörren om de inte går ner. Den som levererar till kontoret tar inte ens med brev som är tveksamma och med största sannolik hade funkat.

    #162666
    Notna
    Deltagare

    Tack då vet jag! Jag brukar inte misstro kunder men då kan det ändå vara så att ett stort brev har kommit fram (även om kunden säger att det inte har det) fast det bara står att det är inlämnat och inget mer.

    #162667
    Notna
    Deltagare

    Ni som använder varubrev, är ni nöjda? Är det vanligt att det tar 2-3 dagar att komma fram? Skicka Lätt tycker jag ändå brukar hålla 1 dag.

    #162677
    C.Larsson
    Deltagare

    Hos oss plingar de på dörren om paketen är för stora. Fick ett häromdagen som var ca 20x20x5. Tur att frugan var hemma

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 26 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.