Varubrev och avgifter

Plus Forum E-handelsforumet Logistik Varubrev och avgifter

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #198722
  Energibutiken.se
  Deltagare

  Vi finns i ett område med lantbrevbärning, här kommer alltså postnord varje dag och levererar post till oss, och hämtar upp varubrev, mypack och paket till utlandet varje dag.

  Nu vill de helt plötsligt efter typ 20 års verksamhet att vi utöver fraktpriserna skall betala en avgift för upphämtning av varubrev, totalt runt 20 000 kr/år.

  De påstår att alla e-handlare i Sverige som får varubrev upphämtade betalar en avgift för detta avtal, och att det dessutom blir ett extra tillägg för oss som har lantbrevbärning.

  Alternativet för oss är att vi börjar frimärka varubrev som ryms i gula postlådan som sitter 4 meter från vår entré, det blir billigare för oss, men innebär ju nya rutiner och att vi inte kan hantera allt i Skicka direkt Business som ju är skapligt smidigt. (Spårningen bryr jag mig inte om, Postnord tar ju ändå inget ansvar)

  För större varubrev skulle vi få lämna in dem på ICA, på vägen hem för en av våra anställda, det fungerar ju också, och blir även det billigare än vårt varubrevsavtal.

  Båda dessa alternativ innebär dessutom merjobb för postnords personal Samma lantbrevbärare skall hantera “gula lådan”, våra mypack, och hämta upp större varubrev på ICA innan de kör in till logistikcentret.

  Hur har ni andra det organiserat som får varubrev upphämtade av Postnord, betalar ni en avgift, hur hög, tillägg för lantbrevbärning?

  Om vi tittar på de två alternativ som erbjuds så är varubrev som vi hittills hanterat det, mindre jobb för både oss och lantbrevbäraren, men de vill ändå ta mer betalt för att vi skall fortsätta som tidigare, istället för att vi skall börja krångla, både vi på vårt håll, och de på sitt håll.

  Den här typen av idiotiska beslut och avgifter får mig att bli riktigt upprörd, och jag kan gå rätt långt för att bevisa min tes, även om det innebär merjobb också för mig. Det hänger egentligen inte på pengarna, som ju kunderna får betala, det är principen – att ta betalt en gång till för något som de redan gör. (Kommer till vår dörr varje dag)

  En principsak, visst…

  Hur skulle ni ha gjort?

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.