Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Varumärkesskyddat

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100271
    bente
    Deltagare

    Hej, vad innebär varumärkesskyddat? vad får jag lov att importera i ex vis klädväg? Om jag handlar ett märke, orginal från en tillverkare utomlands, får jag sälja det här då? jag har en sån vara men får inte lägga ut den på Fyndiq pga av att de menar att den är varumärkesskyddad. Det är den kanske, jag vet bara att lev sålt till mig med vetskap och krav på att jag är företagare som ska sälja varan i sverige. Vad kan jag göra i det här fallet?

    #165120
    danielandersson
    Deltagare

    Inse att du troligen blivit lurad.

    Väldigt få tillverkare säljer direkt från Kina (som jag gissar att du köpt från). Man förhandlar med en leverantör (eller tillverkaren) som sedan skickar från sitt lager (som kan ligga i Kina).

    Varumärkesskydd – Wikipedia

    #165121
    Peppe75
    Deltagare

    Låter ytterst märkligt att köpa märkesvaror (plagiat) direkt från Asien tillverkare med kända varumärken har alltid en agent som du handlar genom

    #165122
    Oscar Troedson
    Deltagare

    @Bente, Vilket märke gäller det? Och var har du köpt plagget ifrån? Är det från ett annat EU-land och du använder egna bilder finns det inga hinder för dig att sälja (även om Fyndiq klart kan sätta upp sina egna regler). Behöver du hjälp med det juridiska så PM:a mig.

    @Lunarmys, Wikpediaartikeln är totalt intetsägande. Bättre att länka till EU-direktiv inom områden – varumärkesskydd och konkurrenslagstiftning – då de stått som modell för den svenska lagstiftningen.


    @Peppe75
    , står inget om Asien? Agenter för stora varumärken är inte villiga att släppa in fler ÅF på marknaden då risken är stor att vi handlare dumpar priserna. Generalagenterna och tillverkare slås med näbbar och klor för att att hålla ÅF till minimum (detta gäller premiummärken) på respektive marknader.

    Oscar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.