Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vi deltog på en mässa, så här gick det

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #99058
  Elina
  Deltagare

  Vi stod hela helgen på mässa här i Stockholm och jag har förstått att många e-handlare inte står på mässor särskilt ofta. Därför tänkte jag dela med mig av min erfarenhet från denna mässa.

  Vi stod 4 kvällar och jag måste säga att jag är positivt överraskad över utfallet på vårt mässdeltagande.

  Visst var montern en lite dyrare historia än vad vi räknat med, men vi valde en storlek (2*4 meter) som vi kände att vi kunde göra något bra utav. Dessutom var vi tvugna att köpa hyllor, glasmontrar, nya banderoller mm. Kan nämnas att vi inte hade något material till mässor så nu har vi det till framtiden. Så en stor kostnad, men en engångskostnad.

  Efter 4 kvällar har vi fått en helt ny kundkrets, homepartybokningarna kommer in i högar, jag har lyckats rekrytera 4 nya homepartysäljare och det bästa. är att vi sålde riktigt bra, vilket kan göra att vi nu kan ta in nyheter för första gången på länge. Dessutom ser jag en ökning in på trafiken på hemsidan.

  Jag tycker personligen att hittar man en mässa där kundkretsen är rätt, så kör på. Massa planering och jobb, men jag kanske är konstig när jag tycker det är kul att träffa mina kunder på riktigt och ha en chans att prata med dem på riktigt!

  Brukar ni stå på mässor, och vad tycker ni? Har ni fått ut nåt bra utav det?

  #154680
  bloggus
  Deltagare

  Kul att höra. Har ingen erfarenhet från mässor andra än för dyrare produkter (miljonklassen och utomlands), men det är ändå kul att höra om dina erfarenheter.

  Får man fråga vad det var för mässa? Fanns det andra e-handlare där inom andra branscher?

  #154684
  Elina
  Deltagare

  Det var Fair Erotica i Alvik.
  Det fanns en hel del andra e-handlare och även fysiska butiker. Tror vi var ca 10 utställare inom exakt samma genre :)

  #154685
  Lastbryggan
  Deltagare

  …och det bästa är att vi sålde riktigt bra, vilket kan göra att vi nu kan ta in nyheter för första gången på länge.

  Riktigt kul att det gick så bra och att ni sålde så bra.

  Som vi pratade om tror jag att det är bra att ha med produkter på en mässa som ingen annan erbjuder. I ditt fall produkter med hög marginal till riktigt bra mässpriser.

  Mässpris är ett laddat bra ord och mässbesökarna gillar att handla till mässpris. Ös gärna på med stora kvantiteter så att det ser välfyllt ut.

  Gör en deal med din leverantör att denne tar tillbaka eventuellt inte sålda produkter efter mässan även om det i ditt fall inte behövdes så kan det vara skönt att veta att du slipper stå med hundratals osålda produkter i lager efter mässan.

  #154686
  Elina
  Deltagare

  Ja vi var de enda med mässerbjudande på sexleksaker och vi hade också en av de mest besökta montrarna (trots att den va en av de minsta i lokalen).
  Vi sålde slut på alla våra mässerbjudanden (strax över 100 stavar) på 2 kvällar.. hade vi haft 100-talet till hade vi sålt dem också!

  Jag får tacka Lastis för tipset med mässerbjudande, utan honom hade jag aldrig ens haft en tanke på det.

  Eftersom vi dessutom sålde så bra av ordinarie produkter så kunde vi ta med lite hyllvärmare efter dag 2 och på så sätt bli av med dem också.

  #154687
  LindaRWS
  Deltagare

  Roligt att läsa om din mässa :)

  Vi åker på mässor 4 gånger per år. Globen, Falsterbo, Skandinavium & Strömsholm Horse Show. Långt att åka, jobbigt med packning & planering och långa dagar i montern men otroligt roligt att få träffa kunderna på riktigt och så får man lite avbrott från vardagen vid datorn.
  Priskriget på mässorna är tufft och minskar marginalerna men man får göra som du säger bunkra upp och sälja mycket istället.
  Jag tycker också jag märker skillnad efter mässorna med mail och beställningar via webbshopen så det ger mer än bara ren försäljning på plats.
  Nu ska vi iväg igen i slutet på November och jag försöker tänka ut något bra för att få kunderna att komma in i webbshopen efteråt. Tips mottages gärna!

  #154688
  Thomas THL
  Deltagare

  Mässor ger bra med kunder på lång sikt.

  Ställer ut på Sweden Bike Expo 17-18 nov på Kistamässan.

  Att det blir dyrt är inget att snacka om. Just nu går jag runt och tänker på ockerpriset för att måla 10 löpmeter mässvägg i svart…. 3100 kr + moms! Innebär nog en timpenning av 6200 kr :(

  Ställde ut på motsvarande för 2 år sedan i Jönköping och det gav bra med försäljning.
  Om inte annat är det en kul grej, ett avbrott i vardagen.
  Tar med mig frugan som får hjälpa till i montern, då får hon en inblick varför det är så förbannat bra med en tiltbar cykelhållare…
  Arbetsmiddag i restaurangen och styrelsemöte i rummet på Scandic Victoria Crown efter mässan :)

  Som Mats säger, mässpris är ett laddat ord!
  Min huvudprodukt på mässan har ett grymt mässpris samt är en testvinnare.
  Jag förväntar mig att inte bära hem några utav den..

  Jag har även med mig massor med kataloger, kommer gödsla ut dem.

  /Thomas

  EDIT: Kom gärna in och säg hej om ni är på mässan!

  #154703
  FredrikGust
  Deltagare

  @Elina 54845 wrote:

  Jag tycker personligen att hittar man en mässa där kundkretsen är rätt, så kör på. Massa planering och jobb, men jag kanske är konstig när jag tycker det är kul att träffa mina kunder på riktigt och ha en chans att prata med dem på riktigt!

  Brukar ni stå på mässor, och vad tycker ni? Har ni fått ut nåt bra utav det?

  Med rätt besökare på mässa är det ett klockrent koncept för e-handlare att nå ut. Efter att ha varit med på några olika har vi bara positiva erfarenheter av de kundmöten man gör och den försäljning som det senare leder till – ibland flera månader efter kontakten.

  Den stora nackdelen är att det krävs en hel del utrustning så som att man idag måste kunna ta betalt via kort, ha banderoller, utställningsmaterial etc. Vår första mässa var en flopp besökarmässigt (förväntat 10000 besökare, kom 900) men den ger nya kunder även nu 4 månader senare.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.