Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vilka är era e-handels förebilder?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101717
    Joel
    Deltagare

    Hej allesammans!

    Många av oss har haft starka förebilder när vi startat vår e-handel. Jag skulle därför vilja hylla dessa (samtidigt som jag är lite nyfiken) genom att fråga:

    1) Vem är/var er e-handelsförebild?

    2) Vilken e-butik är/var er e-handelsförebild?

    För att svara själv så var Dan Nilsson en stor inspirationskälla när jag startade Partykungen för snart 4 år sedan. Samtidigt har CoolStuff.se som e-butik alltid varit en stark förebild både vad gäller funktioner, produkter och försäljning.

    /Joel

    #174451
    Ulf Liljankoski
    Deltagare

    Jag startade Lilon.se 2006 (eller ja, 2005 började arbetet med den vaga e-handelsidén jag hade).

    1. Någon direkt förebild har jag inte, utan jag skulle säga att jag hade många förebilder – alla de som engagerade sig i osCommerce-communityt (webbshopssystemet om Lilon.se är byggt på).

    2. De butiker som inspirerade mig i utvecklingen av de tekniska detaljerna, orderflödet och kundbemötande var butiker som jag själv handlade mycket i Adlibris.se och Discshop.se (åren 2005-2006, men fortfarande idag tycker jag att de skapat och använder enkla plattformar [Adlibris senaste förändring för privatpersoner kan jag dock inte uttala mig om]).

    #174452
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Det fanns just inte så många förebilder, eller butiker när jag startade, så jag måste erkänna jag hade nog ingen alls. Jag hade mer en tanke att jag ville lösa ett problem för kattägare och ingen större tanke än så, och heller ingen förebild att direkt se upp till. Däremot fanns det en djurbutik då som hette rosa huset, som jag minns att jag sneglade lite på för att se priser och fraktnivåer osv. De är dock försvunna sedan lääääänge. Så sådär jättebra förebilder var de alltså inte :-)

    #174457
    bslask
    Deltagare

    Många av det “äldre gardet” som fanns här på ehandel.se när jag började intressera mig 2010 får nog vara om inte mina förebilder så iallafall inspiratörer till att testa driva en egen ehandel. Passar också på att tacka för alla fantastiska trådar som gett svar och tips för att lyckas. Utan ehandel.se hade jag nog inte kört igång!!

    #174494
    BjornAndersson
    Deltagare

    1) Vem är/var er e-handelsförebild?
    Som så många andra följde jag Dan Nilsson och hans blogg.

    2) Vilken e-butik är/var er e-handelsförebild?
    http://www.partykungen.se

    #174495
    Joel
    Deltagare

    Haha tack Björn! Det värmer :)

    #174509
    Plastskivor
    Deltagare

    Inte specifikt ehandel men en förebild inom entreprenörskap generellt är “the soup nazi”.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.