Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Vilka effekter får en block av Google i 2 mån?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101897
    hansmartinolof
    Deltagare

    Hej,

    Jag jobbar i ett e-handelsprojekt (inte det på min användare här), där företaget som levererar vår plattform gjorde bort sig vid en plattformversionsuppgradering och blockade sökrobotar (tex google) i robots.txt-filen i två månader efter att uppgraderingen hade gått live. Vi fanns med andra ord inte med på Google organiskt (däremot Adwords) under den här perioden – när detta upptäcktes gav en sökning på site:sajtensnamn.com endast tre träffar.

    De uppenbara effekterna (många förlorade besökare och mycket försäljning) har vi redan sett, men vilka långvariga effekter får detta på vår ranking på Google?

    Jag har grundläggande kunskaper om hur Google rankar, men känner att det finns folk som har bättre svar än mig på detta, så tacksam för era svar!

    /Martin

    #175374
    DavidWigg
    Deltagare

    Det intressanta som jag saknar, hur ser indexeringen ut idag?

    Är den indexerad och inget block finns så ska det vara ok. Det hänger snarare på hur ni arbetar med seo och hur plattformen är utformad.

    #175384
    Kaugesaar
    Deltagare

    Vad gäller sökningar på företagsnamnet bör ni återta de ganska snabbt så snart google crawlat er webbplats igen. De långvariga effekterna, trotts att ni nu tagit bort blocken är att ni förmodligen kan tappa en del placeringar på sökord som ni hade innan. Om ni skulle ha tappat en placering där någon konkurrent eller annan webbplats lever upp till samma search-intent och har någorlunda likvärdig domän. Kan det kanske vara svårt för er att återta placeringen utan att göra något mer hands-on än att bara ta bort blockeringen.

    Men förutsatt att domänen har i alla fall något sådant där med inlänkar så lär ni över ungefär en månads tid se att ni så smått börja återta gamla placeringar. Kanske inte helt, men ganska ofta inom 2-3 placeringar från där ni legat innan. Rent generellt då. Vissa sökord/sidor kanske inte återhämtar sig alls, andra helt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.