Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Vilken ehandelsleverantör är bäst enl. dig? Tips och avrådningar!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100882
    sassy
    Deltagare

    Precis som rubriken lyder – vilka/vilken webbleverantör är bäst enligt dig? Det finns fördelar och nackdelar med de flesta, men vad tycker just du om ditt val? Har du tidigare haft webbleverantörer du inte är nöjd med? – vilka problem bör vi “nystartare” vara vaksamma kring?

    Om sådana ting diskuteras och tas upp sätter även den mer press på leverantörerna, vilket förhoppningsvis leder till en bättre marknad för oss e-handlare!

    Kortfattat: Vilka för-/nackdelar är olika leverantörer kända för? Vilket system eller vilken leverantör väljer just DU och vad bör man undvika?

    #169505
    Pelmered
    Deltagare

    Vad menar du med leverantörer i det här sammanhanget?
    Är det bara leverantörer av hyrplattformar eller är det även leverantörer i form av konsulter eller byråer som erbjuder e-handelslösningar baserat på de olika öppna plattformar som finns?

    För att undvika problem som nystartad bör du först försöka bli så säker som du kan på vad det är du vill kunna göra i din lösning och vad du har för krav på exempelvis integrationer med andra system, hur saker fungerar, flexibilitet, prestanda m.m.
    Sedan bör man fundera på vad man kan tänka sig att betala för det här och vilka kunskaper man själv har och vad man vill eller kan göra själv för att få ned priset.

    Personligen är jag ett stort fan av WordPress och WooCommerce.

    #169584
    jpettersson
    Deltagare

    Jag tror också att det kan variera mycket mellan olika användare då alla har olika krav på sin shop. Detta kan ju även variera över tid då man kanske växer och har efter några år helt andra krav än när man startade.

    En annan sak som kan göra det svårt att svara på din fråga är att man sällan byter plattform eller kör med flera olika (om man har flera butiker) och därigenom har dålig insikt i fördelarna och nackdelarna för de olika plattformarna som finns.

    Vi har båda våra butiker på Talex’s hyrlösning och har varit nöjda med det.

    #169586
    Parvelito
    Deltagare

    Titta på referensbutikerna som de olika hyrlösningarna vill visa upp, och kika efter vad de har som du tycker är bra resp dåligt. Be att få prova butikerna, de flesta har en provperiod så man kan kika in bakom kulisserna i admin. Läs manualerna.

    Vad man tycker om är väldigt olika. Det finns en del ehandlare som spottar eter över att deras lösning för 200kr i månaden inte kan en massa saker, vilket man kanske kan förstå med det priset. Sedan finns det handlare som lagt en miljon på utveckling och har månadskostnader på 50.000 för sin shop, men den behöver ständigt utvecklas ändå. Dina ambitioner styr till stor del vad du tycker är bra, och vad du tycker är dåligt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.