Plus Forum E-handelsforumet Logistik Vilken fraktlösning?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #203251
    NN
    Deltagare

    Hej!

    Nystartad e-handlare här. Håller på och räknar, räknar och räknar. Jag producerar och säljer inredningsprodukter (personaliserade skyltar m.m). Tidigare har jag alltid använt mig av Postnord just på grund av att det är enkelt och transparent, tydliga priser och framför allt i stort sett samma pris till många delar av världen.

    Nu när jag börjar räkna på större produkter (60cm x 60cm läng och bredd) så börjar det svida till ganska snabbt.  Billigaste till USA t ex ligger på 494kr.

    Har spenderat flera dagar med att göra efterforskningar om alternativa lösningar, men jag håller på att bli galen! Den ena prislistan är rörigare än den andra och det är omotiverat svårt att hitta någon form av röd tråd i det hela. Har ni några tips på mer prisvärda aktörer än Postnord? Helst med samma fraktpris till USA som till EU länder. Jag vet att det är mycket begärt men Postnord lyckas ju uppenbarligen på de mindre paketen.

    Min avsikt är att baka in frakten i priset så att allting blir “fraktfritt”, men det blir snabbt komplicerat när det är olika priser till alla/många länder.

    Tack på förhand!

    #203534
    Stejo
    Deltagare

    Hej,

    Ja, ska du köra fri frakt, så måste du ju hålla högre marginaler. Du låter då underförstått alla dina kunder betala för att du ska sälja skyltar till USA med dyra frakter som du själv betalar.

    Personligen hade jag nog funderat på hur man skulle kunna utveckla den lokala marknaden. Är det produkter som du är världsunik om att göra, så är det heller inget problem att ta betalt för frakten, även om den är dyr. Är det en produkt som lika gärna kan göras i USA av lokala företag där, så är det mer hållbart att överlåta den marknaden till dem. Att skicka styckegods över pölen ska vara dyrt och ska det vara ekonomiskt hållbart, så måste man ta betalt för frakten.

    Tyvärr är inte Google där ännu att man har stöd för olika fraktpriser för olika postnummer, men jag hoppas de kan lösa det. För egen del (driver en dörrwebbhandel mindorr.se), så kan samma dörr kosta både 200kr och 1500kr att skicka beroende på vart den ska skickas. Vi har därför skippat ett enhetligt pris, och erbjuder heller inte fraktfritt. Kunderna får betala vad frakten kostar. Det verkar hämmande på långa transporter, men vi säljer hellre färre dörrar än att gå med förlust på att ha kunder i Arvidsjaur. Det är bättre att de lokala handlarna däruppe får de kunderna.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.