Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vilken månad har bäst försäljning?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99797
    spazzio
    Deltagare

    Hejsan e-handlare!

    Har på forumet försökt finna information hur försäljningscyklerna ser ut för e-handeln.

    I min tro ser det ut så här och rätt mig gärna…januari-februari lugnast för att sedan öka till midsommar, sedan drar det igång igen under slutet av augusti för att nå ett crescendo strax innan jul. Detta bygger mest på min erfarenhet som ägare till fysisk butik och inte av erfarenhet som e-handlare.

    Min verksamhet som e-handlare har endast varit igång december-mars, så det finns tyvärr inte ännu så mycket statistik från min sida att bidra med. Ser dock att efter den 15 tar det nästan tvärstopp för att sedan vakna till med full styrka den 25. Är privatpersoner så styrda av påfyllning av lönen innan man ger sig ut på nätet för att handla?

    Ser ni skillnad på försäljningen för produkter som ligger lägre/ högre i pris under dagarna före eller efter löning?

    Tack på förhand och keep up the good work!

    #161687
    Parvelito
    Deltagare

    Mina erfarenheter är dessa:

    Januari är ofta bra, många har fått julklappspengar, en hel del årsbonusar och liknande betalas ut, räntor hamnar på kontot och det finns ett köpbehov av tillbehör till det man fick i julklapp och att köpa det man inte fick. Även företag och organisationer har nya budgetar att handla för.

    Februari är en mycket sämre månad. Sportlovet tar fokus från konsumtion, och räkningarna från julens handlande börjar göra sig påminda.

    Mars – April – Maj är månader då det brukar vara lite smålugnt. Våren kommer, det är massor av helger och man sitter hellre och lapar sol på en bänk med en glass än att ehandla. Är dock säkert viktiga månader för de som säljer kläder.

    Juni är en spännande månad sedan skatteåterbäringen började komma då. Kan nå riktigt höga höjder.

    Juli är årets sämsta månad normalt sett, man köper glass, öl, läsk, rundor på minigolfbanan etc hellre än att ehandla.

    Augusti brukar bli bra när skolorna drar igång. Många studenter behöver uppdatera garderob och prylförråd.

    September – Oktober – November är normalt sett bra månader. Helgfritt och inget annat som tar fokus från den heliga religionen konsumtion.

    December är en väldigt bra månad eftersom den innehåller julhandeln, ofta med en bra mellandagsknorr också.

    #161694
    david71
    Deltagare

    Det beror nog rätt mycket på vad man säljer också. Jag säljer absolut mest i maj då mina kunder laddar upp för sommaren. Min sämsta månad är december, det är främst hobbyutövarna själva som handlar och det är svårt för deras bekanta att välja rätt julklapp.

    #161710
    spazzio
    Deltagare

    Tack för bra och utförlig information Parvelito!

    Tack också David på rubinrc, intressant information att december var sämsta månaden för dig.

    Hur ser försäljningen ut fördelat på månadens dagar, upplever ni dramatisk skillnad på försäljningen vid 25 och fram till 15 i månaden därpå eller är det någorlunda jämnt fördelat?

    Tack på förhand!

    #161711
    Parvelito
    Deltagare

    Det märks en nedgång från den 10:e fram till 25:e när lönen kommer, men med faktura som betalsätt minskar den skillnaden en del.

    Fredagar – Lördagar är normalt sett inga bra ehandelsdagar, söndagar och måndagar är bäst.

    #161712
    Prix
    Deltagare

    @Parvelito 62148 wrote:

    Det märks en nedgång från den 10:e fram till 25:e när lönen kommer, men med faktura som betalsätt minskar den skillnaden en del.

    Fredagar – Lördagar är normalt sett inga bra ehandelsdagar, söndagar och måndagar är bäst.

    Normalt så hade vi något likande under 2012. Men under 2013 har vi betydligt bättre fredagar, precis mellan 15-17 brukar vara extra bra. Kan det vara så att man sitter kvar de sista minuterna på jobb med att e-ehandla och just vid detta tillfället så tilltalar en film mycket? Kanske.

    Skulle vilja påstå att nedgången är mellan 7:e-18:e. En vecka innan lön brukar det komma in en del fakturabeställningar, lite fler än vanligt. När lönen kommer är det lite fler kortbetalningar istället.

    #161715
    Pysselgumman
    Deltagare

    Det där med söndagar och måndagar som bästa e-handelsdagar har man ju både hört om och upplevt. Söndagar kan jag förstå att folk sitter och knappar på datorn och beställer, men vad beror det på att måndagar är en bra e-handelsdag? Nån som har nån teori?

    #161718
    Vulcanoboy
    Medlem

    Min gissning är att man inte tycker det är nån idé att beställa i helgen för du får inte dina varor innan tisdag och då kan du lika gärna beställa på måndag.
    Nån annan som har nån idé ?

    #161719
    Parvelito
    Deltagare

    @Vulcanoboy 62155 wrote:

    Min gissning är att man inte tycker det är nån idé att beställa i helgen för du får inte dina varor innan tisdag och då kan du lika gärna beställa på måndag.
    Nån annan som har nån idé ?

    Det dår betyder säkert en del, men så är det också många som kommer till jobbet och kan fråga efter referenser på vart de brukar handla. Sådant är mycket viktigt. Att fredag-lördag är dåligt beror dels på att man har lite annat fokus än att handla, dels på att det är längre leveranstid än att åka själv till köpcentrumet under helgen. Det är ju rysligt trångt i våra köplador under helgerna.

    #161720
    Prix
    Deltagare

    Jag tror att måndagen beror på att det generellt är en väldigt tråkig dag, måndagsångest är ju allmänt känt. När man har lite ångest av detta slag vill man gärna skämma bort sig lite extra och unnar då sig ett köp på den där tröjan man hittade när man surfade under helgen.

    Söndagen är i min mening ungefär något liknande, men på söndagar är man också gärna lite extra lat och känner kanske att man inte både unna sig en pizza och tröjan. Dock så är pizzan glömd när man vaknar på måndagen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.