Plus Forum E-handelsforumet Logistik Vilken nytta är tredjepartslogistik för ehandlare?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103742
    Lagringsexperten
    Deltagare

    Den mest uppenbara fördelen är att du sparar tid och att hanteringen av dina produkter blir utförd av aktör som har det som sin kärnverksamhet . I flesta tillfälle görs hanteringen på mycket effektivare än vad du gör det idag. Förutom den fördelen så har är det fördelen att kunna ha snabb tillväxt utan att kostnaderna ökar i samma takt.
    Det är tre saker som du kan undvika med att använda tredjepartslogistik företag.
    1. Undvik långa hyreskontrakt: De flest logistikföretag har en flexibel prismodell. Det innebär att om din verksamhet ökar, eller om du har säsongs upp/nergång så justerar de sina priser och tjänster till att följa din kurva. Att hyra din egen lager är en fast kostnad, medan tredjepartslogistiks företag debiterar på månadsbasis för den ytan/pallar som du använder i lagret, vilket leder till stora kostnadsbesparingar, särskilt under lång säsong.
    2. Undvik lönekostnad: om du gör hantering själv betyder det att du har ett team på lönelistan. Det betyder fast kostnad oberoende av arbetsmängd. Om du lägger ut din logistik till tredjeparts logistikföretag så slipper du att ha den fasta kostnad eftersom tredjepartslogistikföretag arbetar oftast med flera kunder och kan därav få bättre utnyttjande av personal än om du skulle göra det själv.
    3. Returhantering: med att lägga ut din hantering så har du partner som är van och kan hantera returer på rätt sätt. Du kan lägga din fokus åt att förebygga returer så mycket som möjligt. Returer tar lång tid och är ofta krångliga att hantera, det slipper du.

    Sammanfattning av det hela är att du gör dina fast kostnader till variabla, du kan lägga din fokus på att skaffa ökad marknadsandel.

    För dig som är intresserad av att veta mer om tredjepartslogistik så är du välkommen att kontakta mig via email: david.leifsson@leman.com
    Har du intresse så är du välkommen att komma på besök till oss på Leman till att se hur modern tredjepartslogistik fungerar.

    Mvh
    David Leifsson

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.