Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Vilken plattform har snabbkassa?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 39 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94921
  nobynator
  Deltagare

  Hej,

  Vilken plattform där ute som är gratis eller kostar har en snabbkassa?

  Bla presta har ingen snabbkassa?

  MVH

  #114167
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Kodmyran Shop4sale, Jetshop, e-butik, Askås m.fl
  Det var de jag kom på på rak arm, googla så hittar du fler, de flesta plattformar har nog det numer

  #114169
  bloggus
  Deltagare

  Kör du prestashop på prestaworks, så får du snabbkassa.

  #114174
  nobynator
  Deltagare

  Vad skulle ni valt, prestworks eller jetshop?

  #114175
  Parvelito
  Deltagare

  Ingendera, om det nu inte är så att det bara är de shopparna som erbjuder precis det du vill ha.

  Är det snabbkassa det handlar om så ser jag inte att deras snabbkassor är bättre än någon annans.

  #114177
  nobynator
  Deltagare

  @Parvelito 9911 wrote:

  Ingendera, om det nu inte är så att det bara är de shopparna som erbjuder precis det du vill ha.

  Är det snabbkassa det handlar om så ser jag inte att deras snabbkassor är bättre än någon annans.

  Okej vilken anser du är bättre och varför?

  O nej inga fler spydigheter tack. 😎

  #114180
  Parvelito
  Deltagare

  Jag skall försöka att inte uppträda spydigt, kanske har jag vaknat på fel sida idag.

  Jag tycker att snabbkassor är väldigt likvärdiga, finns de så finns de, och de fungerar väldigt lika. Det är vitsen med snabbkassa.

  Själv har jag valt Textalks system, därför att jag fick hålla på och testa det själv, det gick att förstå sig på, det krävde inga enorma förkunskaper i programmering, och genom att de har 2000 shopar igång så utgår jag från att det kommer att fortsätta utvecklas. Det går bra att ha tusentals artiklar i den shopen, det finns stöd för en rad olika betalningsmetoder, kopplingar till en rad olika partners etc. Och priset var mycket överkomligt.

  Vad du skall göra vet vi ju ingenting mer om än att du skall skriva ut fraktetiketter och att du vill ha en snabbkassa. Vi vet inte så mycket om vad du har tittat på, och varför du av det du sett valde Prestaworks och Jetshop, samt varför du dissade de andra. Och därför är det svårt att råda dig vad du skall välja, eller ens peka på något som du borde titta på.

  #114181
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  för att citera en gammal tråd om att välja butikslösning

  “Jag brukar råda alla när de är i söka plattformsstadiet att de ska sätta sig ner och först tänka igenom ordentligt vad de har för krav innan de börjar kika på plattformar. Gör en lång lista och tänk ordentligt. Tag även med saker du kanske inte behöver i dagsläget men som du kan komma att behöva om du växer.

  När du själv är klar över alla krav kan du börja jämföra olika lösningar, du se då snart vad som passar just dig och ditt företag och vad det kommer att kosta.

  Vissa fungerar det bra att använda en standardlösning för, andra har andra krav och då blir det open source, bygga helt eget eller modifiera en standardlösning. Inget är egentligen bättre än det andra, det handlar bara om vilka behov man har och vilken prislapp man är villig att lägga för att få de behoven.

  Standardlösningar hittar du från 99 kr i månaden upp till hela 5-6 000 kr i månaden. Open source kostar tid och har man endast krav en standardlösning tillfredsställer ser jag ingen idé med dem eftersom även tid kostar pengar, men har man andra krav ja då är de ett bra alternativ. Dock får du som sagt då lägga ner en del tid och pengar på anpassning. Man bör också tänka på att det kostar lite tid att hålla sin lösning uppdaterad och man ska själv orka bygga nya funktioner även framåt i tiden.

  Bygga helt från scratch är också ett alternativ, men då ska man verkligen tycka att det är en del av nöjet och älska att koda, för i dag finns nog såpass bra lösningar som man kan få modifierade att det är ganska onödigt att uppfinna hjulet igen.

  Som sagt när du väljer lösning
  1) Sätt dig ner fundera och vilka behov du har nu och som du tror du får i framtiden
  2) Fundera över vad det får kosta, och vad du är beredd att prioritera bort och inte om kostnaderna visar sig bli för höga
  3) Därefter kikar man på lösningar, provar demobutiker och ev ber om offerter från de som är intressanta “

  #114183
  Nicklas
  Deltagare

  Prestaworks senaste snabbkassa har jag på två butiker idag och det funkar. Jag har inget att jämföra med men Prestaworks har bra service och bra priser som passar oss, det som jag saknar på Prestashop-plattformen är stödet för multishop, men det lär nog dyka upp i kommande versioner. Första butiken jag startade låg på prestashop 1.0 och där fanns mycket att önska som rättades till i 2:an och 3:an och nu väntar vi på multishop.

  #114463
  nobynator
  Deltagare

  Jag har kollat på jetshop,textalk,kodmyran, presta och tycker den tråkigaste snabbkassan det är helt klart textalk och där har jag gått in i flertal butiker och alla har lika tråkiga. Verkar som det är standard utseende i deras snabbkassa som ej går att modifiera.

  Jetshop tycker jag har en schysst snabbkassa där man ser allt klart och tydligt, samma sak med kodmyran och även presta.

  Vilka är det som driver dessa hostlösningar, har ni någon koll, för på hemsidan står det inte mycket vilka som ligger bakom och man vill helst inte ta någon med kanske 100 butiker bara då man vill gärna ligga hos en seriös och stor aktör som tänker framåt och samtidigt utvecklar sin plattform med tiden.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 39 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.