Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Vilket e-handelssystem ska jag välja

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93971
    nijo
    Deltagare

    Hej!

    Jag kommer inom kort att ta över ansvaret för en befintlig webbshop som kör eurovators system. Jag har testat det systemet och jag tycker det fungerar bra men det känns som att det finns andra system som fungerar betydligt bättre. Sen är ju inte eurovators standard system (länkar, tags etc.) optimerat för SEO.

    Det finns inte jättemycket produkter inlagda i den befintliga shoppen så vi skulle inte ha några större problem om vi bytte system, har ni några tips? Vi vill inte betala mer än 1000 kr/mån och har som krav att shoppen som standard följer alla regler när det gäller optimal uppbyggnad för sökmotorerna.

    De system jag kollat på och som verkar bra är följande:

    Wendeco (någon som känner till detta? det är billigt och verkar ha allt man behöver samt att SEO optimeringen verkar vara bra från start)

    iCommerce
    SiteDirect

    Jag vill även att webbshoppen ska agera huvudsajt för den fysiska butiken där vi även ska ha blogg, nyheter etc. Vad jag gillar med Wendeco är att man får med blogg och nyhetstjänster när man köper deras största paket för ca 500 kr/mån. Dock verkar de knappt ha några kunder ännu så jag vet inte om det är bra.

    Jag är verkligen inget proffs kring det tekniska/SEO etc. men anser mig ha lite koll. Jag vore extremt tacksam för tips från er proffs.

    Tack,

    Nicklas

    #106619
    Mats
    Deltagare

    Hej
    Varför inte kolla på Prestashop via Prestaworks.se? Funkar då bra för oss, och mer prisvärd lösning lär du få leta efter. Men hur Prestashop uppfyller dina krav vet jag inte.

    / Mats, Mymoment.se – Vardagslyx och Välmående

    #106622
    Dan
    Deltagare

    Jag tror inte du ska ha några problem att hitta det du söker faktiskt.

    Icommerce är ju baserat på magento och där kan man styra allting som man vill. Nackdelen är att Magento (enligt vissa) är bökigt att jobba med och segt prestandamässigt. Men det är ju onekligen snyggt!

    Prestaworks tror jag också funkar. Sitedirect är dyrare men nog en av de mest kompetenta lösningarna för små e-handlare. Speciellt designmöjligheterna är riktigt bra i Sitedirect.

    Sedan har du jetshop, e-butik och Nordisk E-handel som alla är bra. Nordisk E-handel ligger nog längst fram med SEO i grundversionen men nya versionen av E-butik kommer också vara grym av det man sett.

    #106627
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag hummar lite och säger att du får gärna kika på oss :-)

    #106629
    nijo
    Deltagare

    Tack för alla tips, jag funderar skarpt på Magento, har varit i kontakt med iCommerce ett par gånger och jag gillar vad jag hör. Har även frågat kring segheten och enligt dom (såklart) så ska det inte vara något problem eftersom de hostar systemet på kraftfulla servrar. Vad tror ni, kan man lita på det?

    Gällande utseendet så håller jag med om att deras sajter ser riktigt snygga ut vilket jag tror är en förutsättning för att det ska kännas “stort” och “seriöst”.

    #106631
    Dan
    Deltagare

    Surfa runt på deras hostade lösningar och avgör segheten själv. Kolla på referenssidan.

    #106632
    nijo
    Deltagare

    Jag har surfat runt på alla referenser och vad jag ser så tycker jag att det går snabbt, dock har jag tyvärr inte riktigt kunskapen att se om det går snabbt eller långsamt. Hur tycker du att det funkar? Tacksam för all hjälp jag kan få :-)!

    #106633
    nijo
    Deltagare

    Kollade lite på prestaworks och det ser ju faktiskt riktigt bra ut, dock så verkar inte sajterna vara speciellt SEO-optimerade?

    #106634
    Dan
    Deltagare

    Inte slött slött, men inte supersnabbt heller. Frågan är hur det blir under belastning, men jag tror det är ganska lugnt :)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.