Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande vismascps ftg filer på dropbox?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94954
  Micke
  Deltagare

  Tjenare, la en beställning på vismaspcs 2000 precis men har inte riktigt listat ut hur jag ska komma åt företagsfilerna från flera olika platser.

  Vi kommer ha lager och administration på skilda ställen. Fungerar det att slänga upp företagsfilerna på dropboxen tror ni? Eller måste jag sätta upp en server att ansluta och mappa ut? Isåfall vet ni några som tillhandahåller den tjänsten?

  #114419
  Skatan
  Deltagare

  Visma suger på multiuser, dels måste du ha licens per burk. Och att del filerna rekommenderas inte utan man måste köra terminal server.
  Själv kollat på köra via vpntunnel och fått svar på både spcs o forumatt det kommmer medföra problem med dbn.

  Skulle skaffat web system, tex Fortnox.

  #114433
  GregerA
  Deltagare

  Jag kan ju tipsa om Mamut – de kör SQL-server (SQL Express som standard) och ligger i samma prisklass som Visma SPCS.

  Tidigare när de körde delade filer (FoxPro) så var det samma problem som alla andra system som bygger på delade filer – men sedan de bytte så funkar fleranvändare mycket bra.

  #114437
  Bjorn
  Deltagare

  Har precis satt upp en sådan lösning med Dropbox och det verkar fungera bra. Dock inte testat så länge.

  #114469
  Seke
  Deltagare

  GregerA : Håller med om att Mamut är bra på många sätt. Märker dock ingen större skillnad i fleranvändarfunktionaliteten efter uppgraderingen till version 12 (med SQL). Tycker att det fungerade bra även tidigare. Däremot har det blivit klart segare med den nya versionen, men det beror på att vi har databasen på en gammal PC. Ska byta hårdvara så fort vi hinner. (Använder annars helst Mac – Mamut är faktiskt enda skälet till att vi har PC också.)

  Micke, Björn : Dropbox är suveränt för att komma åt samma fil från flera datorer över Internet, men det är inget fleranvändarsystem. Om det funkade vore det jättebra, men jag tvivlar på det.

  Vi håller också på och sliter med frågan hur vi kan använda Mamut med flera användare som sitter på olika ställen. Så länge alla är på samma LAN är det inget problem. Med Specter (och Fortnox antar jag fast jag aldrig provat) är detta förstås inget problem.

  #114489
  Micke
  Deltagare

  Björn, du får gärna återkomma när du ser hur det fungerar. Jag kommer köra tester i veckan från skilda platser i övningsbolaget.

  (jobbigt att sitta att vänta på att licenserna ska landa i posten när man bor 150m från vismaspcs huvudkontor)

  #114490
  Micke
  Deltagare

  Det ända jag ser som ett alternativ till spcs idagsläget är MS NAV, men har inte riktigt ekonomin till att lägga ut så mycket på affärssystem just nu.

  #114499
  Bjorn
  Deltagare

  Det fanns inte det behovet för flera användare för oss, då det bara är 1 snubbe som sköter bokföringen. Men man kan ju ha samma dropboxkonto som man delar på, så länge man inte arbetar samtidig på samma företag i programmet förståss.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.