Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Webshop/Eplattform med evenemangslösning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98608
    Peace Sells
    Deltagare

    Hej.

    Jag är rätt novis på det här med webshopar och mina krav kanske är förstora för att hitta färdigpaketerat för jag hittar inga ultimata lösningar på mina problem.

    Jag representerar en supporterförening till ett idrottslag ( vilken kan vi strunta i så slipper vi paja tråden med gliringar =) ).

    Vi skall sälja följande i vår butik:

    1.Resor till bortamatcherna

    Till detta så behöver vi någon slags bokningsbekräftelse/biljett , helst även med egen design. Vad som är viktigt här är att varje köp av resa genererar en separat bokningsbekräftelse/pdf till kundens mail, alltså inte bara ett kvitto på totala antalet produkter. Detta för att man skall ha en biljett till varje enskild resa, jämför med en biograf om du köper biljetter till 3 olika filmföreställningar, du lägger sen på en popcorn och läsk i kassan( motsvarande souvenirerna för oss ) fast får fortfarande 3 separata biljetter för filmerna.

    Som “plusmeny” skulle jag dels vilja ha en deltagarlista som man kan skriva ut som stöd ifall något går snett samt att man skall kunna beställa flera biljetter och ange dom olika personernas namn och mail ( fast “jag betalar” ) så att dom jag betalar för också får varsinn biljett.

    2. Souvenirer såsom t-shirts och halsdukar

    3. Medlemskap i föreningen

    Här vore det bra med någon slags formulär som man antingen kan bygga medlemsregister direkt i shopen( och givetvis då också lägga in medlemmar som man säljer “på plats ” vid föreningens evenemang) eller kunna exportera till annat program som register.

    4. Specialevent såsom fotbollsturneringar, innebandyturenringar och andra specialevent arrangerade i föreningens regi, helst med tillhörande laglistor.

    Även här vore det bra med någon slags deltagarlista med en betalande och dessutom förteckningen över exempelvis alla spelarna i laget.

    Jag har letat som en dåre och hittat lite halvbra lösningar överallt, jag kanske har för stora krav och man måste specialbygga en shop för våra önskemål, men nu har jag täckt in våra behov ( tror jag ) .

    Jag hittade då denna exellenta sida med forumet och tänkte helt enkelt höra om någon har nåt bra tips eller kan berätta om det överhuvudtaget är möjligt att få allt-i-ett.

    Ha det bra så länge

    #150396
    tonys
    Medlem

    Hej
    Skicka ovan “spec” till flera företag och uppge helst Er budget.

    På det sättet kan de hjälpa er med förslag och ev. “work-arounds” om budgeten inte räcker till – för att uppnå det ni vill (så långt det går) vid ny start-up.

    Kanske måste du kompromissa i början? dvs Keep it simple.
    Du kan alltid lägga till mer avancerade och skräddarsydda funktioner senare om du väljer rätt leverantör.

    #150504
    webfumedia
    Medlem

    @Peace Sells!! Jag har skickat dig ett PM.

    #150505
    Soffs
    Deltagare

    Om supporterresor är det primära kanske ni ska titta lite på enklare bokningssystem för resor och se om det går att bygga på dessa. Risk är dock att detta blir så pass dyrt att det ändå är bättre att köra en webshop och snickra listor för hand. Travelize är ett av de vanligaste. Sedan undrar jag om inte Starweb kan vara något för er.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.