Plus Forum E-handelsforumet Köp & Sälj Wellplast vs bølgeplast / kanalplast

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96762
    isoit
    Deltagare

    Är det någon som kan berätta för mig skillnaden mellan Wellplast och bølgeplast / kanalplast? Jag har försökt söka på Google, men har inga exakta svar.

    Allt jag vet är att det finns många leverantörer, till exempel:

    http://se.olitec.dk/allprod-menu-beskyttende-se/dipack-ark-se
    och
    http://www.wellplast.se/module.asp?XModuleId=24708

    Ingen av dem erbjuder e-handel. Någon som vet vem?
    Jag använder inte kanalplast som används för tak men för förpackningar.

    Tack

    #129802
    Plastskivor
    Deltagare

    Begreppet ”kanalplast” är inte knutet till någon viss plast-typ, bara att det är skivmaterial i flerskiktsform. Den enklaste geometrin är 2-skikt vilket innebär att skivan i tvärsnitt har formen av en stege.

    På svenska byggmarknaden är polykarbonat (PC) den överlägset vanligaste formen av kanalplast.

    Däremot om du snackar kanalplast med ett tryckeri så är det vanligtvis kanalplast av polypropen (PP) som avses. Vanligt material för billiga slit-och-släng-trycksaker som ska ha halvhyfsad styvhet till låg vikt och låg kostnad. Den vanligaste kvaliteten är 3,5mm-600g/m2.

    Ännu tunnare kanal-PP (ofta 2mm) används en hel del som emballage, t.ex. pallmellanlägg. Jag återanvänder sådana gamla mellanlägg när jag packar mina varor. Går också att stansa/biga på samma sätt som wellpapp. Se t.ex. denna:

    visitkortsask.jpg

    ”bølgeplast” eller ”corrugated plastic” kan betyda flerskikts-plast där mellanskiktet är vågformat som hos wellpapp, istället för tvärgående ribbor som hos 2-skikt kanalplast. Det görs vanligen av PP för samma användningsområden som kanal-PP. Ett känt varumärke internationellt är Coroplast. Wellplast är ett svenskt företag/varumärke. De har nog mer fyllmedel (krita) i sin plast men i övrigt ganska liknande Coroplast och andra likande fabrikat.

    ”Bølgeplast” eller ”corrugated plastic” kan också betyda att det är plastskivor i 1-skikt som är vågformad, t.ex. kraftigare skivor för användning som tak. Finns i PC, PVC, akryl och glasfiberkompositer.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.