Plus Forum E-handelsforumet Logistik zebra vs laserskrivare

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100030
    Peppe75
    Deltagare

    Hej

    Är i tankarna om att skaffa en billigare model typ 420 zebra ettikettskrivare istället för min laserskrivare, men då jag inte säljer överdrivet så är det kanske det blir billigare att köra vanlig laserskrivare? det är ju inte så jag packar så jätte mycket men undrar ändå vad tror ni ?

    #163405
    nordicwebteam
    Deltagare

    Inte mitt bästa område. Men jag har kollat på lite exempel med unifaun OneDoc. Det blev riktigt snyggt. Det var med vanlig laserskrivare som klarar dubbelsidig utskrift.

    Unifaun OneDoc
    Unifaun OneDoc är tjänsten som ger användaren möjlighet att skriva ut transportetiketter som ett integrerat dokument. Du kan få ut tur och returetikett i kombination med faktura eller följesedel samt returinstruktion, reklambudskap eller annan information. Dokumentet skrivs ut på en laserskrivare med duplexfunktion för att få utskrift på både fram- som baksida.

    #163412
    kontorsmagasinet
    Deltagare

    Jag skulle säga att du klarar dig bra på en vanlig laserskrivare, då kan du ju enkelt skriva ut snygga logo-etiketter (i färg) som du klistrar på paketet. Brukar vara prisvärd branding vid låga volymer. Tar ett tag innan du tjänat in en zebraskrivare om du nu redan sitter på en laserskrivare.

    #163422
    Rikard
    Deltagare

    Priset per etikett blir lägre med en zebra men det är egentligen bara marginellt vid små volymer. det är väl arbetsinsatsen som minskar avsevärt om man lyckas styra upp en dedicerad transportdokumentskrivare. Det är ju flera andra moment i det där som är minst lika betydelsefulla som själva skrivaren. Exempelvis att få till koppling mot TA-system som unifaun/multishipping etc.

    Riktmärke tycker jag är att se över fraktsedelsmomentet någonstans när du går över runt 10 order per dag. Du kan ju fortfarande välja att köra på laser då men iaf se över hur man vill att det ska fungera. Har du 20 eller fler order i paketflödet så tycker jag det är självklart med en etikettskrivare likt zebra.

    #163463
    Lilla Ivy
    Deltagare

    Har precis skaffat zebra (GK420D) – underlättar massor, men som sagt du kanske skall ha lite större volymer. Har gått från papper till etiketter från Arox som också funkade bra och nu Zebran som jag är supernöjd med.

    #163510
    Bertil
    Deltagare

    Alternativt skaffa ett extra pappersfack till sin laserskrivare, hittade min på eBay för en billig peng.

    #163650
    Peppe75
    Deltagare

    Jag är långt från 10 ordrar om dagen, så kör vidare på min gamla laser ett tag till.

    Tack ;)

    #164114
    Staffan
    Deltagare

    Vi brukar rekommendera att gå från laser till en etikettskrivare om man har runt 10 paket om dagen. Mest för att hantering är enklare.

    Sedan finns det upplägg, speciellt när man vill skicka med en returetikett, som ser snyggare ut än att lägga en lös termoetikett i paketet och som ger andra fördelar (OneDoc som nämns ovan t.ex.)

    Det finns nu också en annan typ av laseretikett som fungerar för de flesta transportsätt. Det är ett A5-stort papper som läggs i laserskrivaren (gärna i ett eget fack) och där man drar av en 190×110 stor etikett och sätter på paketet. Den har fördelen att det inte blir så mycket spill, som när 2xSTE på A4-varianten inte används fullt ut, och den ser trevligare ut om man lägger med den i paktetet som en returfrakthandling.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.