Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 228 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184035
    Abbesnabb
    Deltagare

    En plats på internet för din butik.
    Hyr en lösning eller köp domän, webbhotell och e-handelsplattform (eller använd en open-source-lösning).

    Något sätt att ta emot betalningar på.
    Allra enklast är att du bara ber kunderna sätta in pengar på ett konto men du vill antagligen verka lite mer seriös än så och då behöver du kortinlösen och betalväxel. Du kanske även vill ha någon som sköter fakturor åt dig.

    Något sätt att få varorna till kunderna
    En fraktlösning av något slag. Är du inte så stor så köper du in dig i Pluskontot eller EDGE eller liknande för att få rabatt.

    Det är allt du egentligen behöver, sedan kan du bygga ut hur mycket som helst.

    Du kanske behöver tillstånd för att bedriva handel med vissa varor. Särskilda regler kanske gäller för det du vill skicka. Dina lokaler kanske måste insynas beroende på vad du ska ha där.

    Du måste naturligtvis också sköta din bokföring. Så länge du följer gällande regler så använder du vilket verktyg du vill för detta eller låter någon annan göra det åt dig.

    #182657
    Abbesnabb
    Deltagare

    Du hittar något att konkurrera med, något som du är bäst på. Det kan vara pris, snabba leveranser, sortiment, kundtjänst eller något annat. Det är frestande att tänka att du ska konkurrera genom att vara billigast men det är sällan hållbart i längden, särskilt inte om du är liten. Kanske kan du vara mer personlig, bjuda på mer kunskap eller vara den mest pålitliga av dem alla.

    #181517
    Abbesnabb
    Deltagare

    Om Payson inte sagt ett knyst om sitt Checkout 2, betyder det då att de inte vill att man byter?

    #181321
    Abbesnabb
    Deltagare

    Det beror på hur petig du är, hur bra laserskrivare du har och vilket papper du använder. Det blir inte konsttryckskvalitet förstås men med rätt skrivare och rätt papper så kan det bli rätt bra. Vid små upplagor och snabba budskap funkar det.

    #181325
    Abbesnabb
    Deltagare

    Så länge du inte vill ha bilder så duger det väl med färglaser. De flesta har väl skaplig upplösning idag. Ett bulkigt kopieringspapper ger tillräcklig känsla av kvalitet (har kört 260 gsm genom vår Brother-skrivare utan större protest, hemligheten är att köra det som manuell matning).

    Att ta med i beräkningen dock, detta blir oftast förhållandevis dyrt per utskrift och ännu dyrare om du ska räkna tiden du får lägga ner. Håll koll på brytpunkten för upplagan. Alltså när blir det dyrare att hålla på att skriva ut själv jämfört med ett snabbt och smidigt tryck hos ett tryckeri.

    #179161
    Abbesnabb
    Deltagare

    Ja, jag tänkte etikett på buntband.

    #179138
    Abbesnabb
    Deltagare

    Har letat moduler och hittat en som kan ge unika rabattkoder men de genereras och hämtas inte från en lista. Men det kan ju hända att jag missförstått eller missat någon modul som kan greja detta.

    #179136
    Abbesnabb
    Deltagare

    Jag skulle behöva sälja en virtuell produkt i form av en kod där jag plockar unika koder från en fördefinierad lista. Tänk dig att jag vill sälja telefonkort. Jag har en fil med unika koder och jag vill att kunden ska få sin unika kod från listan i filen när den har betalat. Är detta möjligt i Prestashop?

    #178760
    Abbesnabb
    Deltagare

    Är det någon som vet vad som egentligen händer när man väljer “Synlighet: Endast sök”?

    #177559
    Abbesnabb
    Deltagare

    @olfredrik 81606 wrote:

    Betyder det att du även har kvar dem i produktfilen som du använder hos ex. prisjakt eller likande sidor? Vad innebär det för trafiken som kommer därifrån?

    Har ingen sådan produktfil så jag vet inte.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 228 totalt)