Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #180721
    BatBike
    Deltagare

    Ja självklart så kommer även Payer/Dibs/Klarna ta något också men jag antar att det blir en lägre fast avgift.

    Tack för de riktiga priserna för Nordea Handel. Max 10 kronor gäller alltså vid större transaktioner.

    Som jag ser det så tror jag man kommer att sälja mer eftersom vissa kunder kanske tycker att det är “kul” att betala med swish.

    Och så länge kostnaden inte är 1-3% (som kreditkort och faktura) vilket drar iväg kostnaderna vid stora ordrar så tycker jag att det är rimligt.

    #180718
    BatBike
    Deltagare

    Äsch de får väl själva ta fram sin modul till en så stor plattform som woocomerce, har de ingen så ta ett annat företag. Bara för att ett betalplugin funkar nu så är det inte säkert att det funkar om ett år. Det krävs kontinuerligt underhåll.

    Jag kör Payer med woocommerce och det funkar utmärkt. De fixar sin modul när det behövs, utan krångel.

    #180717
    BatBike
    Deltagare

    Även Payer kommer med Swish under våren. Kan varmt rekommendera Payer, kört med dem i 6 år.

    Ett bankavtal behövs som sagt och här är en länk till Nordeas lösning:

    http://www.nordea.se/foretag/betala/in-och-utbetalningar/swish-foretag.html#tab=Priser

    2 kr / transaktion + 500 kr / år

    2 kr / transaktion är ju billigt. Faktura och kort är däremot ganska dyrt.

    #176447
    BatBike
    Deltagare

    Sålde en dyr produkt till en norrman i somras som själv läste på och berättade för mig hur det funkade.

    1) Norrmannen köper varan och betalar moms som vanligt och får kvitto. På kvittot/fakturan så skall passnummer framgå.
    2) Norrmanen betalar Norsk moms när han passerar in till Norge.
    3) Han skickar tillbaka kvittot till dig som är stämplat av tullen i Norge och du betalar tillbaka den svenska svensk moms med en banköverföring.
    4) Du bokför affären som export till land utanför EU utan moms.

    Det är ju norrmannen som tar all risk och litar på att du betalar tillbaka momsen såklart.

    #159965
    BatBike
    Deltagare

    Tack för bra inlägg connywesth. Det visste jag inte om ideella föreningar etc.

    Gick på en _liten_ mina i somras då en leverantör skrev i mailet att han vill ha kostnaderna ink moms. Jag läste mailet lite slarvigt och gav honom priser i ex moms utan att precisera det (han var normal företagare). När jag skickade fakturan så var det inte mycket att be för när han sedan bad om korrigering med hänvisning till mailet. Lätt hänt.

    #159810
    BatBike
    Deltagare

    @Prix 60615 wrote:

    Vill formatera min hårddisk på den bärbara då hela datorn blivit kaos. Har egentligen inte något av värde som inte finns sparat på andra ställen då datorn är mer eller mindre ny. Dock så har jag inte mjukvaran på skiva så vill ju behålla sådana viktiga program för att datorn skall fungera och windows skall vara installerat men allt annat är borta.

    Fattar ni? Hur gör jag? :)

    Jag hade laddat ner windows från thepiratebay eller liknande och bränt till DVD eller sparat på USB (finns för guider för sånt). Annars lånat en windowsskiva från någon kompis eller annan. När du installerar windows så formaterar du hårddisken med windowsinstallationens inbyggda funktion och använder du den serial key som står nämnd oftast under din dator vilket gör installationen helt legal. Du måste installera samma version av windows för att din serial key skall fungera.

    Detta har jag gjort många ggr, inga konstigheter. Nuförtiden installeras de flöesta drivrutiner helt automatiskt, om inte alla. Då får du en helt ren dator med endast Windows.

    #159674
    BatBike
    Deltagare

    Jag har en egen fråga i anslutning till ämnet. Jag använder en factoringtjänst, dock ej Klarna. Flödet och min bokföring ser ut enligt följande:

    1) Kunden lägger ordern.
    2) Jag skickar faktura från mitt företag till kunden. (Jag bokför som försäljning)
    3) Factoringföretaget skickar faktura till kunden.
    4) Jag får efter 1 vecka en “inbetalningsrapport” från factoringföretaget med bokföringsunderlag och redovisning av factoringföretagets kostnader samt vad de skall betala ut. När utbetalningen kommer så bokför jag inbetalning samt de av factoringföretagets kostnader som de dragit direkt.

    Eftersom kunderna får en faktura även från factoringföretaget så misstänker jag att jag gör fel, tror inte jag skall skicka faktura till kunden. Någon som är helt säker och kan guida mig rätt här?

    #159672
    BatBike
    Deltagare

    Inlägget OT, väljer att radera.

    #159669
    BatBike
    Deltagare

    Hej, vi kör också med Fortus finance och är nöjda. Den stora fördelen för oss var att vi fick bra priser över hela DHL’s produktlinje. Jag hade själv fixat ett bra (lite bättre) avtal med DHL för en av deras produkter. Men förra året började vi skicka mycket (mycket för oss) med servicepoint och där är deras priser väldigt bra.

    – Man får såklart ett eget nummer och kontaktperson hos DHL och man sköter frakterna precis som vanligt utan Fortus inblandning.
    – Självklart tråkigt att betala startkostnaden men den årliga kostnaden är lätt överkomlig. Det är iaf seriöst.
    – De håller på och förhandlar även om importavtal också men inget är klart såvitt jag vet. Men de har sagt att om jag vill skicka något från utlandet, att jag skall ringa dem och få pris.

    Men finns det inte fler som erbjuder den här typ av avtal? Blev uppringd av några nyligen som erbjöd avtal med endast en startkostnad och sedan skulle det vara avgiftsfritt, kommer dock inte ihåg vad de hette. Jag hade dock känt mig bekvämare med om det var tvärt om, gratis startkostnad men en överkomlig årlig avgift. Annars hade jag velat ha goda referenser på att det var seriöst.

    #159661
    BatBike
    Deltagare

    Nåja, kan det ha tagit 10 minuter? ;)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)