Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 44 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #161706
    dgraves
    Deltagare

    Bitcoins är väldigt intressant, rejäl ökning senaste månaden. Köpte för 220kr/st förra månaden och de ligger nu i cirka 330kr.

    Har själv gjort en mindre privat investering i att “gräva” litecoins då det är en nyare variant som ger bra utdelning.

    #158309
    dgraves
    Deltagare

    Vi kör ett fast fraktpris i vår butik som täcker upp allt vi behöver lägga ut för att skicka ordern. På fakturan skriver vi då allting inklusive moms och i slutet skriver vi en liten “Varav moms: xx kronor”. Tycker det fungerar smidigt.

    #158308
    dgraves
    Deltagare

    Läste nyligen att man har rätt till 4000kr/år om man arbetar mer än 1000 (tror jag det stod) timmar hemifrån.

    #158304
    dgraves
    Deltagare

    Stort tack för ditt svar. Vad hade ehandelsforumet varit utan dig Parvelito? Varje gång jag skriver så får man alltid bra svar från dig :)

    Jag har aldrig fått något utdrag om bankgiroinsättningar? 99% av alla bankgiroinsättningar är genom postförskott, så det borde ju gå att lösa relativt enkelt. Just nu måste jag gå in på varje enskild insättning och skriva ut sedan, vilket är väldigt tidskrävande och känns otroligt meningslöst att lägga tid på. Men det måste göras.

    Undrar om det finns något smidigare sätt?

    Detsamma gäller paypal, eftersom de flesta transaktionerna inte anger vad överföringen gäller när man skriver ut en samlad lista. Med payson fungerar det relativt smidigt, man får som du skriver bara ändra lite i excel-filen så att det blir överskådligt.

    Mvh

    @Parvelito 58943 wrote:

    Bankgiro får du väl ett utdrag på dagens insättningar, och det kan användas som ett samlat underlag och bokföra de inbetalningarna i en klump.

    Vad gäller Payson/Paypal får man försöka göra på liknande sätt. Jag brukar dra ut en lista till Excel som jag mekar till så att det blir överskådligt varje gång jag gör en överföring från Payson eller Paypal till bankkontot, och så bokför jag alla de transaktionerna i en klump. Det är bra om man försöker föra över pengar regelbundet då så att det inte blir enormt många fakturor som ingår.

    #152652
    dgraves
    Deltagare

    Som Parvelito säger, testa dig fram!

    Jag har haft en butik i ca. 3 månader och man lär sig hela tiden vilka marknadsföringskanaler som gynnar ens egen butik. Det är väldigt svårt att säga vilken som är “bäst” eftersom många olika produkter och nischar ger olika resultat.

    Vi har prickat in ganska bra lönsamhet med Adwords, men då prickar vi bara de kunder som aktivt söker efter våra produkter. Nu försöker vi marknadsföra oss för att nå de kunder som inte aktivt söker utan som vi vill väcka ett behov hos, och då är det helt andra bullar som gäller.

    Kanaler vi testat: Blocket, Adwords, Aftonbladet-startsida, Göteborgsposten tidningsannons, E-mailutskick, Affiliate-nätverk av olika slag, Facebook, Fyndiq, Eniros annonsering (minns inte vad den heter), diverse bloggare m.fl.

    Svårt att utvärdera i början också. Så som jag gör när jag snackar med marknadsföringssäljare/konsulter är att förklara direkt att jag INTE är intresserad av att betala för att stärka vårt varumärke i och med att vi både är små och nystartade utan är endast intresserad av resultat på de kronor vi lägger i marknadsföring. Vi vill ha ett visst antal ordrar på det antalet vi lyckas slussa in i butiken, så vi kan räkna på konverteringen. Detta är naturligtvis kortsiktigt tänkande men det är vi beroende av då vi har lågt kapital, har man ett större kapital kan man naturligtvis ha många fler faktorer i tankarna så som “återkommande kunder”, “hur många köper om ett tag”, “hur många rekommendationer” osv.

    Hoppas det hjälpte lite grann även om jag inte gav ett direkt svar. I klädbranschen har jag svårt att tro att Adwords skulle fungera bäst då konkurrensen där är STENHÅRD och borde därför vara dyrt om du tar generella sökord. Bloggare tror jag däremot på. Ta kontakt med tjejer (om det är er målgrupp) och skicka dem några gratisprodukter mot att de skriver ett inlägg i bloggen, det ger er både länkar (bra för SEO) och ett personligt uttalande om butiken (trovärdighet).

    Lycka till!

    #152637
    dgraves
    Deltagare

    Ursäkta min okunskap, men vad är frankostämplade brev? Fick ett kundnummer hos Pacsoft imorse så därför blev jag lite intresserad :)

    #152617
    dgraves
    Deltagare

    @Parvelito 52558 wrote:

    Du betalar 64kr inkl moms om du skickar något som väger under 100g med Postförskott via Skicka Direkt på Postens hemsida.

    Om du letar lite i din internetbank så kan du där hitta bankgiroaviseringarna med varje orderid specificerat, och därmed kunna pricka av dem. På kontot sätts det in en klumpsumma, men det finns en specifikation kopplad till dem jag lovar.

    Stämmer bra det du säger!

    Jag ska kolla det du skrev om bankgiroaviseringarna. Tyckte väl att det var jäkligt märkligt att inte kunna se vilka referensnummer jag skrivit in.

    Du ska ha stort tack Parvelito, tror detta forum mår bra av att ha dig. Varje gång jag kollar en tråd så skriver du något nyttigt och du verkar ha bra koll, det ska du ha en eloge för.

    Ledsen om jag verkar dum, jag har bara hållt på med e-handel i 3 månader och började sälja efter några timmar efter att jag blev färdig med butiken, så det har varit väldigt mycket att lära sig och många faktorer tror man ska lösa sig själva. Har definitivt mycket att lära och detta forumet hjälper mig mycket :) Stort tack ska ni ha.

    Jag återkommer om jag har fler frågor :)

    #152610
    dgraves
    Deltagare

    @Lastbryggan 52543 wrote:

    Då enbart postförskottsavgiften är 50kr (plus porto) så känns det som att ni har ett svart hål redan där.

    Hur menar du? Jag är tacksam för ditt svar men jag förstår inte riktigt. Kan vara så att vi betalar 64kr per postförskott inkl moms, jag har inte alla siffror framför mig. Jag vet att vi betalar 39kr i frakt för kortbetalningar och ~61kr för postförskott. Alla ordrar är cirka 100 gram.

    @nmn 52547 wrote:

    Har du angett rätt BG eller PG nummer som pengarna från postförskotten betalas ut till?

    Har du ingen kundreskontra och bokföring?
    Skriv ut en resultat och en balansrapport så ser du var pengarna finns någonstans.

    Det ska vara rätt BG-nummer på allt. Det fylls i automatiskt när vi skriver ut frakthandlingarna och vi får in betalningar från posten varje dag så jag räknar med allt är rätt.

    Ska be revisorn hjälpa oss med det. Jag skrev tråden för att vi lurat på detta några veckor nu och ville mest kolla ifall det fanns någon “typisk” förklaring till detta.

    @Parvelito 52548 wrote:

    Du måste väl ändå matcha inbetalningarna som görs mot det du skickar ut? Normalt är det en hel del postförskott som inte hämtas ut och som sedan kommer i retur till er. Många ligger också och väntar rätt länge innan de hämtas ut.

    Har ni angett rätt konto på de PF ni skickar iväg? Rätt returadress? Valt så att allt går iväg som PF och inte någon annan tjänst i hastigheten?

    Alltså vi har ett otroligt dåligt system för hur det fungerar med inbetalningar. Jag skriver orderID som referensnummer på varje frakthandling, men alla inbetalningar vi får av posten skickas som klumpsummor utan någon information. Vi vet därför inte hur vi ska “spåra” alla ordrar eftersom vi endast får detta från posten “Bankgiro inbetalning = summa” och datum på när pengarna kommit it. Vi får ingenting mer av posten. Har precis fått konto på Pacsoft Online och hoppas att det ska hjälpa oss, men vi skickar ännu inte i så stora volymer att vi är intressanta för posten.

    Har inte gått igenom så noggrannt med returer/totala ordrar men på de 250 senaste ordrarna har vi totalt fått 6 returer, vilket handlar om totalt ~1500-2000kr i förlorad intäkt + ~400kr i fraktkostnader. Det borde alltså inte handla om så stora summor, men den senaste månaden ser det ut som att ungefär 50% av allt vi sålt för är ute på vift någonstans, vilket är flera tiotusentals kronor.

    EDIT: ber om ursäkt för eventuella stavfel och liknande. Har druckit 9 koppar kaffe idag och försöker hinna med allt som ska pressas in på dygnets alla timmar. Ber därför om ursäkt om jag verkar efterbliven :) Uppskattar alla era svar, tips och hjälp!

    #152598
    dgraves
    Deltagare

    Har också varit med om liknande under sommaren. Har dock haft såpass fullt upp med starten av butiken att vi inte kunnat lägga kraft på det, vi känner att tiden vi måste lägga ner kostar mer än själva varan, så vi har bara skickat ut nya varor. Men det är naturligtvis tråkigt då flera kunder tror att man ljuger för dem och bara har struntat/glömt att skicka deras vara.

    Denna tråd gör ju naturligtvis att man borde vara mer vaksam i fortsättningen.

    #152341
    dgraves
    Deltagare

    Inte ett dugg förvånande faktiskt. Hela deras koncept har förvånat mig i åratal, hur de gjort för att överleva såpass länge har jag ingen aning om. Har dock inte varit så insatt, men kan säga att jag definitivt blev mer förvånad då onoff konkade.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 44 totalt)