Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182852
    emeliesofia
    Deltagare

    @Ekraft 88742 wrote:

    Ja, som frilansande är det helt OK att använda dem, men att som företagare betala ut lön till sina anställda den vägen känns väldigt dyrt. Man sparar inte så mycket administration på det.

    Jag har väldigt sällan anställda men då har jag bett dem fakturera på samma sätt som jag gör, alternativt lagt till dem som medarbetare på min faktura. Funkade superbra. Jag kollade vad en försäkring för mig (ibland någon annan) skulle kosta och det kändes inte som om 6% då var helt oroligt. Då får jag också hjälp med admin :) Men ja, beroende på hur många man är är det ju bättre med företag.

    #182851
    emeliesofia
    Deltagare

    Hört att de har 4,5 %? Kolla de allmänna villkoren. Ingår försäkringar då? :)

    #182839
    emeliesofia
    Deltagare

    Jag vet inte om jag håller med. Det känns som den situation du är i är perfekt för att använda Frilans Finans el dylikt. Jag har använt dem i flera år och tycker det är superskönt att slippa bokföring och administation, göra årsbokslut för mina få uppdrag. Jag tror att de 6% som Frilans Finans tar ut är ungefär vad jag hade lagt på att ha min bokföring utlagt på en byrå. Dessutom är jag försäkrad via Frilans Finans, och en försäkring kostar ju normalt pengar. Så jag skulle nog säga kör Frilans tills du skalar upp.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)