Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #111201
    handelsnisse
    Deltagare

    För att lyckas med försäljning så måste man köpa billigt och sälja dyrt.
    För att åstadkomma detta måste man dessutom hitta en leverantör som har något vettigt att sälja och till rätt pris. Hur man designar sin hemsida eller vilket emballage man väljer har underordnad betydelse i sammanhanget.
    Jag ställde ovan en fråga om leverantörer och möttes av nästan total tystnad.
    Jag länkar ovan till ett antal firmor som säljer bildelar men det kunde egentligen ha varit vad som helst. Det är alldeles uppenbart att de har någon form a dropshipping och knappast har sina varor på lager. Firmorna som jag nämner är dessutom i de flesta fall utländska men det finns egentligen hur många som helst också i Sverige.
    Ytterligare exempel på detta är VVS-branschen. Du kan hitta ett antal hemsidor som säljer precis allt och dessutom har samtliga varumärken i sitt sortiment, Mattson, Mora; Hans Grohe, Ifö, Gustavsberg etc.
    Om ingen på detta forum kan förklara hemligheten vem kan då göra det?

    #109042
    handelsnisse
    Deltagare

    Hej, och tack för alla svar!
    Frågan är om jag fick svar på det jag undrade dvs. om exempelvis de firmor jag länkar till har en eller flera leverantörer? Extra trevligt att få svar från någon som har en motsvarande butik som jag länkar till dvs. Roberth från skruvat.se. Jag begär naturligtvis inte att du ska avslöja några affärshemligheter vilket jag inte tror att du gör om du svarar på om du har mer än exempelvis 3-4 leverantörer till din butik?
    Andreas från Gand.nu, det vore även intressant att veta om du har fler än en leverantör till de fälgar du säljer?

    Scantech.se och proparts.se nämndes som två exempel på grossister om man vill sälja Volvo och Saab delar. Jag mailade Scantech om exempel på återförsäljare för deras produkter och fick då Mekonomen och Meca som svar. Jag har svårt att tänka mig att dessa grossister skulle vara intresserade av att ha en liten internetbutik driven av mig som kund. Det borde finnas andra leverantörer som är villiga att handla med mindre företag än Mekonomen.

    #108546
    handelsnisse
    Deltagare

    ..och det gick ju bra.
    Försöker man att använda sig av den översta knappen för att posta ett nytt meddelande går det inte så bra. En bugg?

    #108527
    handelsnisse
    Deltagare

    Hur fungerar det att kontakta en grossist via exempelvis Alibaba?
    Hur presenterar ni exempelvis er själva?
    Någon som har erfarenhet av detta?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)