Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 61 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #159391
    Hjalmar
    Deltagare

    Jag är inne på samma spår som memphisto, oavsett vem det är som är skyldig så skall man ha mycket på fötterna för att hänga ut någon på det sättet som coolstuff gör här. Oskyldig tills annat bevisats tack. Det räcker inte med att någon tjänar pengar på det för att bevisa något (se min tidigare länk). Information skadar aldrig, men i detta fallet hade det kanske varit snyggare att vänta med uthängning tills bevisen är på bordet och bara säga “vi har nu hittat problemet och kommer återkomma med mer information ifall det krävs”.

    Tro mig, jag är den första som hämtar högaffeln om ni hittar en fuskare..

    Kan finnas otroligt många olika skäl till att någon skulle vilja smutskasta någon annan. Glöm inte att det här är internet.

    Parvelito:
    Kan ju vara både och? Affiliate-programmet som det körs via? Bråka med ägaren till bloggen? Bråka med coolstuff? Jag har ingen aning, det verkar oavsett vara ett extremt tarvligt och taffligt bedrägeriförsök. Är man sofistikerad nog till att antingen göra detta manuellt varje natt eller koda en bot som handlar via klarna så borde man klara av att slumpa produkt också..

    #159374
    Hjalmar
    Deltagare

    @Parvelito 60137 wrote:

    Bra att ni hittade skurken, och att de hängs ut. Oseriösa aktörer som inte drar sig för sådant här vill ingen ha att göra med.

    Läs: Joe job – Wikipedia, the free encyclopedia

    #120570
    Hjalmar
    Deltagare

    Så i korta drag vill du följande:

    1) Förhindra en eventuell medlem här på forumet att hjälpa dem mot betalning.
    2) Få hjälp med ditt examens-arbete.
    3) Få gratis konsult-hjälp till ett vinstdrivande företag.

    Observera att jag inte skriver det här för att vara taskig, eller jo det gör jag. Mest gör jag det dock för att poängtera hur mycket du är ute och cyklar.

    Att få igång en webbshop är ett rätt komplicerat projekt, särskilt om man börjar titta på faktorer som optimering, användargränssnitt, klickflöden och konvertering.

    Det finns ingen här som kan hjälpa dig med den ytterst lilla information du har gett, det finns inte heller någon form av facit. På sista raden är det erfarenhet som gäller. Det får du betala för, dyrt.

    #120318
    Hjalmar
    Deltagare

    Jag tycker vi skall mobba alla som har spamlänkar i sina inlägg. Kanske även i sin signatur.

    Kan jag få användartitel “överstemobbare” och ett carte blanche för detta viktiga uppdrag, Dan?

    Edit: alltså, man devaluerar ju egentligen bara sitt inlägg genom att ha massa länkar med i signaturen. Poängen med att ha massa länkar från ett forum måste ju vara ytterst marginell, räcker inte den man får via profilsidan? Jag tar folk med massa skräp i sin signatur på mindre allvar, det känns inte som att ni är så seriösa med ert deltagande här på ehandel.se. Varför är ni här? För att diskutera ehandel eller tjuva billig länkkraft från domänen?

    #120292
    Hjalmar
    Deltagare

    – Den utbredda användningen av Google Analytics kan vara ett tecken på att webbanalys fortfarande är ett relativt outforskat område inom svensk e-handel. Att man via Google Analytics endast har tillgång till aggregerad data, och därmed inte kan koppla ihop det med sitt övriga kund- och transaktionsdata, upplevs tydligen inte som en begränsning ännu.

    OMFG. Internet un-intelligence snarare. Nån får åka hem till honom och ta ifrån honom hans datakörkort.

    #120277
    Hjalmar
    Deltagare

    Min take på seo-konsulter.

    Det verkar inte finnas _någon_ seriös SEO-konsult som jobbar med länkar i Sverige idag. Vi upptäckte nyligen att en av våra konkurrenter anlitat Jajja. För detta belönades de med en prominent placering på spambloggar.se (Spambloggar | Köpta länkar för sökmotoroptimering).

    Detta sätt att arbeta på lönar sig INTE. Google vet om att det är spambloggar länkarna kommer från, länkarna blir i bästa fall värdelösa efter en period. Det enda som möjligen håller det igång är mängden nya länkar, men det är bara att titta på en graf över hur länktillväxten ser ut för vår konkurrent för att direkt se att det är något fuffens på gång.

    Sedan så har jag sett att det på detta forum finns en del andra SEO-konsulter som rekommenderas. Efter att ha tittat lite på hur de arbetar för sina kunder, så ställer jag mig mycket frågande till varför. Om kortsiktiga resultat är allt ni tittar på, så visst. Om ni inte bryr er om kommentarsspam, bloggspam och forumspam, så visst.

    Vill man ha en bra SEO så rekommenderar jag att ni lär er grunderna själva, te.x. via Jim Westergrens jättebra seoguide (SEO-guide.se : SEO-guide av Jim Westergren), när ni haft er sida uppe ett tag kan ni ta ett snack med någon seriös konsult om att verkligen trimma er on-page. För detta verkar framförallt Nikke/Carnaby.se vara ett av de bättre valen i Sverige. Tomtarna på Mediaanalys, Jajja och övriga storskaliga länkfarmar besitter troligen inte mer analytisk kunskap än att de räkna sig ut ur en blöt papppåse, men bara troligen.

    Allt detta medans ni parallelt jobbar med kvalitativa länkar från trovärdiga källor som branschorganisationer, kommuner, referenskunder, sociala media (med måtta såklart), övriga siter i ert nätverk, bloggvänner etc. Har ni dessutom pengar för att göra kampanjer tycker jag ni skall prata med Simon Sunden (på http://www.joinsimon.se) som arbetar med att skapa länkvänligt material.

    #120115
    Hjalmar
    Deltagare

    Har dåliga erfarenheter av Oderland. Dålig kommunikation mot oss som kunder när en site drog lite för mycket kräm. De erbjöd oss då helt oskäliga priser för att byta upp oss till mer kraftfull hårdvara.

    Vi använder precis som Dan Glesys, som jag också kan rekommendera.

    #120088
    Hjalmar
    Deltagare

    Skulle inte rekommendera att ha detta script på en egen server eftersom det kan användas för att bruteforcea-söka kollidn via ditt ip.

    Lägg till en maxsök per ip & tid eller skapa någon form av captcha.

    #119761
    Hjalmar
    Deltagare

    reCAPTCHA + Akismet spam-filter funkar fint. Du kan applicera akismet på alla former av meddelanden och ofta är det samma blogg-spammare som spammar formulär, så det fungerar bra.

    Det är såklart lite utvecklingstid + inlärning för de två systemen men har du gjort det en gång så kan du ha det överallt sedan.

    #119750
    Hjalmar
    Deltagare

    Lämnar en url här: Beställ köttbox | Gröna gårdar

    Flintastek, wtf…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 61 totalt)