Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #189808
    Jesper B
    Deltagare

    Hej!

    Jag har drivit https://thunderfitness.se/ sedan 2019. Just nu håller vi på att lämna Shopify och gå över till WooCommerce.

    Tar gärna emot tips och synpunkter på webbshoppen 🙂

    Ha det!

    #189807
    Jesper B
    Deltagare

    För en nybörjare som inte är bra på det tekniska tycker jag Shopify är ett utmärkt val. Det kostar ca $30 i basavgift, sen kan det tillkomma lite små övriga utgifter om man vill ha extra tillägg osv. Jag har drivit min webbshop https://thunderfitness.se/ via Shopify sen 2019. Men nu har jag en utvecklare som ska bygga om den i WooCommerce vilket ger mer flexibilitet. Är du kunnig kan du starta ännu billigare med WooCommerce, men om du som jag inte är så tekniskt kunnig är Shopify ett mycket enkelt val enligt mig 🙂

    #186964
    Jesper B
    Deltagare

    Det enklaste är väl att köra i samma AB bara. Om ni nu inte har nån speciell anledning att starta ett nytt. Då ert bolag verkar heta “Karlssons E-handel AB” så passar det väl även extra bra att ha flera olika webbshoppar där :) Det kanske hade varit lite tråkigare om det hetat “ordochbok AB”, men det hade såvitt jag vet gått alldeles utmärkt ändå. Bara att en kund kanske tycker det verkar lite konstigt.

    #186930
    Jesper B
    Deltagare

    @knofan 94539 wrote:

    Bra idé. Tackar, jag skall kolla upp det. Har även kontaktat en byrå för att se vad prisskillnaden blir.

    Gör det. Jag gjorde också en sån jämförelse för något år sen och skillnaden blev ca 7-8x för norska översättningar…

    #186928
    Jesper B
    Deltagare

    Det enklaste i sådana lägen tycker jag är att hitta någon på sajter som fiverr.com eller liknande. Men det beror ju på, för ett stort företag är det väl enklast att bara anlita en byrå, men de är väldigt mycket dyrare.

    #186885
    Jesper B
    Deltagare

    @Umot 94481 wrote:

    Precis. Payout verkar endast visa det beloppet som betalas ut utan någon specifikation på moms. Hur gör du vid momsredovisningen? Räknar du själv ihop totala momsen från Shopify?

    Jag bokför min Payout och räknar ut momsen “baklänges” så allt blir korrekt. Enda problemet är ju då att momsen inte är direkt specificerad på payout, så därför sparar jag ner alla ordrar som ingår så jag har något sorts momsunderlag. Som sagt inte optimalt men min redovisningsekonom sa att jag kunde göra så här.

    Förstår inte riktigt vad du menar med momsredovisning, det påverkas väl inte? Jag bokför i Visma och momsredovisning sammanställer jag automatiskt med ett knapptryck där.

    #186890
    Jesper B
    Deltagare

    @Umot 94479 wrote:

    Fråga #1 Jag har slitit i mitt hår och kollat runt på massa ställen, men jag hittar inte vart underlag för moms finns i Shopify.

    Du ser momsen på varje order. Kör du på engelska så kallas det för tax och du måste välja att du vill ha det. Så om du inte ser det kanske du inte valt det, minns inte exakt men tror du väljer det på själva produktsidan eller i inställningarna.

    @Umot 94479 wrote:

    Fråga #2 Någon annan som använder sig utav Shopify? Hur gör ni med bokföringen?

    Japp jag kör Shopify mot svenska kunder. Jag bokför min sammanställda “payout” men där är ju inte momsen specificerad så jag sparar även ner alla ordrar som ingår. Det känns ju dock inte så hållbart i längden men det fungerar i alla fall. Det blir väl ofta sådana här problem när man använder utländska system :/

    #186860
    Jesper B
    Deltagare

    Det beror nog mycket på din nisch antar jag. Jag säljer träningsprodukter och det har varit en väldigt stor ökning sedan mitten på mars.

    #186654
    Jesper B
    Deltagare

    Hej!

    Mitt namn är Jesper Bjerling och jag har jobbat heltid med affiliate marketing sen 2016. Jag håller precis på att börja testa sälja lite egna produkter. Så jag tänkte det är passande att registrera sig här och spana in läget.

    Vi hörs!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)