Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182799
    Kamilla
    Deltagare

    @logic 88683 wrote:

    Ett webhotell som är beläget i USA kommer med största sannolikhet att ha sämre svarstider mot svenska marknaden än ett som ligger i Sverige.

    Men med tanke på den IT-infrastrukturutbyggnad som skett senaste decennierna så är det ju millisekunder som skiljer dem åt. Så förutsatt att svarstiderna är bra så kan du nog drifta din svenska sida vart som helst i världen.

    Jag har exempelvis en svensk sida som rankar bra på många sökord, uppsatt på en amerikansk VPS.

    Tack igen – jo, när jag läste att lands domän och webhotell i landet är bättre för seo så var jag skeptisk. Tack för att du bekräftade det :)

    #182795
    Kamilla
    Deltagare

    Så för seo så spelar det ingen roll alltså. Inte ens vart webhotellet ligger. Men .se är bättre för besökare. Ungefär så jag tänkte men läste som sagt detta och visste inte hur mycket det faktiskt påverkar.

    Tack för svar.

    #182763
    Kamilla
    Deltagare

    Tror inte du gör något fel.
    Men jag är inte en advokat och jag tycker du ska kontakta en. Det vore välinvesterade pengar att veta och slippa vara orolig.

    #182714
    Kamilla
    Deltagare

    Tack Lundström för feedback och länk.

    Larsson sa att det kan kosta en del så får jag fråga hur mycket ni betalar för denna lösning? Hur mycket tid lägger ni själva ner på bokföring?

    #182709
    Kamilla
    Deltagare

    Tack C.Larsson.

    Kollade upp specter och de verkar erbjuda det jag söker, om det går att endast köpa dessa tjänster och inte hela paketet.

    Någon som använder dem, i så fall, är ni nöjda?

    #182674
    Kamilla
    Deltagare

    @HC77 88514 wrote:

    Har själv gått o funderingar gällande detta med domännamn. Hur funkar det med varumärkesnamn kombinerat med ett ord till. Som i ovanstående fall med exempelvis adidaskläder.se. Är det ok?

    Eller ett annat exempel, appleprylar.se?

    Nej, det är fortfarande inte ok. Har du aldrig googlat något och sett notisen om borttagna listningar?
    “Vi har tagit bort 1 resultat på den här sidan till följd av ett klagomål som stödjer sig på den amerikanska upphovsrättslagen Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Om du vill kan du läsa det DMCA-relaterade klagomålet som ledde till borttagningen på LumenDatabase.org.” (det var för filmer)

    Dessa stora företag har advokater med färdiga formulär som de snabbt skickar till ditt webhotell och kräver att de tar ner din sida. Har du tur så nöjer de sig med det. Annars kanske det dimper ner ett betalkrav på skadestånd.
    Även om risken kanske är liten (jag vet flera som råkade ut för liknande i usa, ingen aning om hur osäkert man sitter i Sverige) så är det ändå en risk. Varför ens ta den?
    Jag föreslår att du lägger upp ett domän och skapar en kategori för adidas; domän.se/adidas/kläder/ – på så sätt får du namnet i adressen minus risken.

    #182673
    Kamilla
    Deltagare

    Jag brukade använda en bild av mig själv på ett par webmästarforum. Den blev stulen och folk använde den som sin “about us” på diverse bloggar etc.
    Jag hade ett väldans sjå att övertyga dem om att det inte var en gratis avatar utan faktiskt jag. Ändå tog de inte bort den utan jag var tvungen att tjata.

    Idag använder jag ingen bild och när/om jag sätter upp min webshop så kommer jag inte ha en bild, ens med watermark…

    När jag själv shoppar så kan jag uppskatta bilder på aboutus sidor, men tycker inte sämre om de butiker/sidor som inte har det…

    #182668
    Kamilla
    Deltagare

    Jag skulle avråda dig att sätta upp en business på ett domän du kanske förlorar. Jag har läst på flera sajter att de inte tillåter affiliates att man använder deras namn i domän.

    #182643
    Kamilla
    Deltagare

    @Abbesnabb 88487 wrote:

    Du hittar något att konkurrera med, något som du är bäst på. Det kan vara pris, snabba leveranser, sortiment, kundtjänst eller något annat. Det är frestande att tänka att du ska konkurrera genom att vara billigast men det är sällan hållbart i längden, särskilt inte om du är liten. Kanske kan du vara mer personlig, bjuda på mer kunskap eller vara den mest pålitliga av dem alla.

    Absolut, men bara om de kommer så långt att de ser hur bra personlig service jag ger etc. Jag tror ändå att pris är den största anledningen folk väljer en sida. Andra är att de har ett stort utbud. Så finns mina artiklar på en stor shop så köper de nog där, ihop med annat, istället för att komma till min shop.

    Eller är jag bara nojjig?

    #182651
    Kamilla
    Deltagare

    @Jonkejober 88479 wrote:

    Kommer alltid finnas nån som är större och har mer muskler. Koncentrera dig på att hitta din nisch, vad du ska vara bra på istället

    Tack för svar Jonkejober.
    Visst, jag har hittat min niche, men betala för annonsering för produkter som folk antaligen kommer googla, hitta andra sidor med bättre priser och vips är de borta, känns som ett stort hinder.
    Vet åtminstone en person som hade en niche shop och hade större konkurenter med bättre priser. Hennes shop är stängd idag.

    Så hur gör ni andra som köper in produkter och inte har eran egen unika?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)