Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #180475
    LagomTjock
    Deltagare

    @VATadviser 85595 wrote:

    Jag lägger in en snabb kommentar här så att det blir lite tydligt.

    Det är rätt svar hela vägen i denna tråden

    Men jag lägger till lite och sammanfattar så att det blir förståeligt.

    Det verkar på det som framgår här som att det Amerikanska företaget är registrerat för moms inom EU för försäljning av elektroniska tjänster till privatpersoner. Det är också antagligen därför som de frågar efter momsnr. Om du inte har något sådant så måste de fakturera med köparens lands moms.

    Men om du är ett momspliktigt företag i Sverige så behöver inte ett företag utanför EU ta hänsyn till momsen, om de säljer tjänster på detta sättet. De kan fakturera utan moms helt och hållet, även om de har en momsregistrering. Dock så är tjänsten omsatt här och du som näringsidkare skall själv ta upp momsen i block C ruta 22 i skattedeklarationen samt göra avdrag för samma belopp i BLock D ruta 30.

    Om säljaren anser att de säljer tjänsten från ett EU land så skall omvänd skattskyldighet gälla. Då skall det framgå i fakturan från säljaren att det är så. I det fallet skall Man ta upp momsen i Block C ruta 21 samt göra avdrag för samma belopp i Block D ruta 30.

    Hoppas att det var tydligt:-)

    Tack för ett så detaljerat svar. Angående det fetstilta, vad exakt är det som ska stå på fakturan för att det ska framgå att säljaren anser sig sälja tjänsten från ett EU land? På Digitaloceans fakturor finns alltid deras VAT ID med:

    101 Avenue of the Americas, 10th Floor
    New York, NY 10013
    VAT ID: EU528002224

    Innebär det att jag ska bokföra som om de säljer tjänsten från ett EU land?

    #180431
    LagomTjock
    Deltagare

    @Dan 85565 wrote:

    Om du som svenskt företag köper av ett amerikanskt företag så ska moms inte tas ut. Inte helt med på frågeställningen här?

    Ok. Gäller detta även om jag inte uppger mitt VAT-nummer vid köpet? Det amerikanska företaget Digitalocean tar nämligen svensk moms när man köper utan att uppge sitt VAT-nummer:
    https://www.digitalocean.com/help/pricing-and-billing/tax-help-eu/

    #180419
    LagomTjock
    Deltagare

    Tack Stefan.

    #180371
    LagomTjock
    Deltagare

    @Stefan72 85495 wrote:

    enklast är väl att boka kursförändringen när du flyttar pengar från paypal till vanligt konto. Det är ju då du får en vinst eller förlust som ska bokas på nåt.

    Men hur gör man om man inte tar ut pengarna från paypal som i mitt fall?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)