Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186996
    LifeOfE
    Deltagare

    @makemake 94577 wrote:

    Hej!

    Tänkte höra om här är fler som säljer via Fyndiq och hur det fungerar för er ?

    När jag började på fyndiq 2015 så gick det väldigt bra och det gick att få vinst i försäljningen fram till någon gång under 2018.
    Nu ligger jag på 15-20% av den dåvarande försäljningen.
    Vidare förlorar man mycket i onödiga fraktavgifter på reklamationer som ska vara ångerrätt och varor under 200 kr som återbetalas automatiskt.

    Algoritmen verkar ha förändrats så att produkterna inte alls rankar samma längre och det har dykt upp en massa utländska dropshipping företag med engelska produkttexter.
    Sen förstår jag inte de som säljer mobiltillbehör för 29 kr. Blir det inte billigare att skänka dem till en loppis istället?

    Återkom gärna med era funderingar. Kanske bara är jag som är lite negativ, men jag funderar starkt på att gå ifrån fyndiq :)

    ps: läste lite kundomdömen på prisjakt och det var inte heller någon rolig läsning.

    Jag har också märkt skillnad. Jag har ingen megaförsäljning där men det är ganska tydligt när de pushar mina produkter och inte. Tyvärr har jag som du sett att flera utländska företag kommit in med samma produkter som jag. De har lägre pris än vad jag har som inköpspris…Då är det såkallat, kört!

    #186424
    LifeOfE
    Deltagare

    @myon 93779 wrote:

    Jag saknar mer information om företaget. Att man är en modern e-handel säger ingenting. Vilka är ni? Varför säljer ni väskor? Historia, bakgrund, storytelling helt enkelt.
    Sen ska väl org.nummer vara med också.
    När jag är inne på t.ex. ryggsäck Sandhamn, som jag själv blev nyfiken på, saknar jag fler bilder än en bara rakt framifrån. Hur ser bärremmarna ut, insidan, från sidan, detaljer som blixtlås m.m. Det kanske är produktbilder fån leverantören och dropship men då skulle jag beställa hem en i varje modell och göra riktiga foton av.
    Som det skrivs tidigare, det är långsamt, när jag klickar på “Lägg i varukorg” trodde jag den inte tog beställningen först.

    Annars rent och snyggt. =)

    Grymt tack!

    Jag ska ta tag i bilderna. Det finns på vissa produkter men långt ifrån alla.

    Gällande orgnummer och storytelling. Jag har en text om varför jag just valde väskor och varför jag startade min e-handel, under rubriken “varför väskor?” – är det mer storytelling än så som behövs menar du? Orgnumret är mitt personnummer, jag tog bort de fyra sista för att slippa bedrägerier. Men det kanske är värt att lägga tillbaka.

    #186383
    LifeOfE
    Deltagare

    @webbinnovation 93717 wrote:

    Hej, helt okej sida ändå. Snygga produktbilder och inga uppenbara fel. Men designmässigt finns lite förbättringar…

    Toppmenyn är lite väl stor. Hade varit klokt att slå ihop elementen så allt hamnar på en rad.

    Loggan är även väldigt suddig på retinaskärmar. Hade varit bra att vektorisera den, eller åtminstone göra den i dubbelt format och sedan “trycka ihop den” så blir den tydligare.

    Att “kr” kommer till vänster om priset är ju tossigt. Ska vara enkel inställning under woocommerce som du enkelt kan ändra.

    Den blåa listen med info om fri frakt känns störig. Bättre lägga in texten “fri frakt” i sidhuvud eller på produktvisningssidan.

    Lycka till! Behöver du webbhjälp så hör gärna av dig

    Schysst, jag går på alla dom sakerna direkt! :)

    #186382
    LifeOfE
    Deltagare

    @George 93720 wrote:

    Förutom de punkter som webbinnovation nämnde och ett par 404-länkar på förstasidan så laddar sidan fruktansvärt långsamt. Det tar drygt 10 sekunder innan det mesta är färdigladdat, över 40 sekunder om även den stora bilden på nästan 3 MB ska ladda klart.

    Google PageSpeed Insights ger 4 poäng av hundra möjliga på mobiler och 21 – 22 poäng på desktop, du vill ha poäng som är en bra bit ovanför 90 för att det ska vara godkänt.

    Att sidan laddar så långsamt kan dels leda till att dina besökare tröttnar på att vänta och väljer att lämna sidan, dels till att Google (som gillar sidor som laddar snabbt och då särskilt på mobiler) straffar sidan med en sämre position i sökresultaten.

    Tack. Har tänkt på detta själv utan att fatta hur långsam den faktiskt är. Har du några tips på vad jag kan göra?

    Det som jag själv ska på är att få ner alla bilder i storlek med hjälp av plugin. Samt kanske i framtiden ha ett annat format än JPEG. Sen ska jag också försöka se om det är någon kod som går att ändra på i hur sidan laddar, får ta hjälp av han som byggt designen.

    #185828
    LifeOfE
    Deltagare

    Nice, tack för schysst feedback! Jag ska gå på några av sakerna direkt! :)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)